Rusi se ne mogu smiriti: "Želimo razmatranje po hitnom postupku"

Nada zadnja umire

Rusi se ne mogu smiriti: "Želimo razmatranje po hitnom postupku"

E. Ganibegović

Ruski klubovi i reprezentacija suspendovani su iz svih međunarodnih takmičenja.

Četiri ruska fudbalska kluba se ipak ne mire s tim i saopštila su danas da su podnijela žalbu CAS-u (Sud za sportsku arbitražu) u Lozani s ciljem da se vrate u UEFA-ina takmičenja.

"Naš klub zajedno sa još tri ruska premijerligaša - Zenitom iz Sankt Peterburga, Dinamom iz Moskve i Sočijem, uložio je žalbu CAS-u na odluku Evropske fudbalske unije (UEFA), koja je donesena 2. maja da se ruskim klubovima zabrani igranje u Evropi", navodi se u saopštenju moskovskog CSKA-a.

Također, zahtijevaju da se ova žalba razmatra po hitnom postupku.

Titulu u ruskoj ligi osvojio je Zenit i trebao je nastupati u Ligi prvaka naredne sezone.

Gdje će u junu igrati Ukrajinci?

Ukrajinski nogometni savez objavio je da će reprezentacija sljedeće dvije utakmice igrati u Poljskoj, prenosi sport.ua.

Ukrajina će dočekati Armeniju 11. juna, a utakmica Ukrajina – Irska na rasporedu je tri dana kasnijei obje te utakmice igrat će u Poljskoj u gradu Lodz, koji se nalazi u središnjem dijelu zemlje i to na LSK Municipal Stadionu koji ima kapacitet od samo 5700 mjesta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukrajinska nogometna reprezentacija, koja nije odigrala nijednu zvaničnu utakmicu od početka vojnog sukoba na svom teritoriju, 24. februara, pobijedila je 11. maja u humanitarnoj utakmici njemačku momčad Borussia Monchengladbach rezultatom 2:1.

Podsjetimo, posljednji zvanični susret Ukrajina je odigrala na Bilinom polju kada je u 10. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s 0:2 savladala našu reprezentaciju i plasirala se u baraž.

Top Komentari

King_Kenny
...kako ovim divljacima nije jasno da ih civilizovani svijet ne zeli u svom drustvu.
4 3
nightcry
rusi, od*****te u skokovima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi