Makedonci sve dalje od EP: Čovjek je do 96. minute skidao nemoguće, a zatim primio gol za pamćenje

Dimitrievski nije bio oprezan

Makedonci sve dalje od EP: Čovjek je do 96. minute skidao nemoguće, a zatim primio gol za pamćenje

Midhat Šljivak

Ukrajina je u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Pragu savladala Sjevernu Makedoniju s 2:0 u jednom zaista odličnom susretu. Meč je obilježio drugi gol Ukrajinaca iz nadoknade kojeg je postigao Oleksandr Karavaev.

Ukrajina je s 2:0 savladala Sjevernu Makedoniju u Pragu i došla je do veoma bitna tri boda u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo.

'Domaća' selekcija bila je bolja u uvodnim minutama, a u 30. minuti stižu i do vodstva. Zabio je Sudakov za 1:0.

Probudila se potom i Sjeverna Makedonija. S obje strane su viđene brojne šanse, no rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

Makedonci su u nastavku čak bili i bolji tim. Imali su nekoliko sjajnih šansi da dođu do izjednačenja, no izostala je realizacija.

Ukrajina je šansu čekala iz kontre i dočekala ju je u šestoj minuti nadoknade. Oleksandr Karavaev kreće na gol, vidio je kako na njemu ne stoji makedonski čuvar mreže Stole Dimitrievski i to je iskoristio da postigne pogodak za 2:0 i riješi pitanje pobjednika.

Oglasi

Imao je Dimitrievski ogroman broj vrhunskih odbrana danas, no u posljednjim sekundama je zabrljao i Ukrajnici su to maksimalno kaznili.

S ova tri boda Ukrajina je preuzela drugo mjesto grupe C s 10 bodova, ispred njih je Engleska s 13, a iza su Italija i Sjeverna Makedonija sa po sedam.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, treba napomenuti da Azzurri imaju odigrane svega četiri utakmice, a peti nastup će upisati večeras protiv selekcije Malte.

Sjeverna Makedonija je ostala s jako malim šansama za plasman na Evropsko prvenstvo i čini se da su ovim porazom šanse i izgubljene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi