Ukrajinci su znali proslaviti pobjedu u Zenici

Nakon prolaska u finale baraža

Ukrajinci su znali proslaviti pobjedu u Zenici

Esmer Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Zenici od Ukrajine u okviru polufinala baraža za Evropsko prvnestvo. Konačan rezultat bio je 2:1.

Iako je naša reprezentacija imala prednost od 1:0 do posljednjih pet minuta utakmice, na kraju je Ukrajina ostvarila pobjedu i prošla u finale.

Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje Ukrajine koja je vjerovala do kraja i na kraju je uspjela napraviti preokret.

Kako je sve to izgledalo pogledajte OVDJE.

Podsjetimo BiH je u 56. minuti došla do prednosti od 1:0. Amar Dedić je sjajno ubacio s desne strane, a Hadžikadunić je loptu usmjerio prema mreži Lunina.

Oglasi

Nažalost, sjajni Dedić je zbog povrede morao da izađe iz igre u 67. minuti, pa ga je zamijenio Eldar Ćivić.

Velika šansa za Demirovića, pucao je s vrha peterca, no golman Lunin brani. Mora se pohvaliti Pjanića koji je odmah po ulasku u igru dao sjajan pas za napadača Augsburga, šteta što ovaj to nije završio na pravi način.

Nažalost, kažnjeni smo. Mudrik šalje dijagonalu za Konoplju, ovaj centrira, a rezervista Jaremčuk na pravom mjestu i pogađa za 1:1, a samo tri minute kasnije Dovbyk glavom na ubačaj Jaremčuka donosi pobjedu Ukrajincima.

Nakon što je Felix Zwayer odsvirao kraj utakmice Mudryk je pravo ni iz čega odlučio da provocira navijače Bosne i Hercegovine na Bilinom polju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mnogi su odlučili da reaguju na provokaciju te su počeli vrijeđati i psovati Ukrajinicu, dok je i gađanje raznim predmetima bilo očekivani dio repertoara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi