Ukrajinski reprezentativac bijesan: Želimo na SP, a imamo jedan dobar teren

Smatra da teren nije bio dobar za igru

Ukrajinski reprezentativac bijesan: Želimo na SP, a imamo jedan dobar teren

E. Škorić

Veznjak ukrajinske reprezentacije Tara Stepanenko požalio se na loš teren.

Nakon remija s Bosnom i Hercegovinom (1:1) u Lvivu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Stepanenko je izrazio veliko nezadovoljstvo terenom u Lvivu.

“Želio bih vam skrenuti pozornost na stanje na terenu. Ljudi, reprezentacija ne igra tako često u Lavovu, treba nešto učiniti. Ne možemo igrati sve utakmice na stadionu u Kijevu gdje je teren dobar. To je užasno. Lopta se ne može normalno kretati, dečki klize. Želimo igrati na velikom turniru, ali imamo jedan pravi teren u cijeloj državi", rekao je Stepanenko.

Ipak, samtra da su i oni sami zakazali večeras, a najveći problem vidi u tome što se Ukrajina povukla nakon vodstva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Naše povlačenje je dovelo do problema. Mislim da nismo postupili dobro. Zabili smo i onda se branili. Trebamo drugačije razmišljati, napadati i kada vodimo 1:0 ili 2:1", dodao je Stepanenko, koji ipak tvrdi da je ovih 1:1 realan rezultat.

"Mislim da je ovo realan rezultat jer ne možemo reći da protivnik nije imao svoje šanse večeras", zaključio je Stepanenko.

Top Komentari

redbull
Sta bi mi onda trebali reci haha
13 0
Plavivozdobarskroz
hahaa prijatelju, kako je nama nemamo teren u drzavi a da ima sve 4 tribine :D
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi