Hoeness otkrio Bracin "neoprostivi grijeh": "Hasan mi kuca na vrata, kaže mi odluka je već pala..."

Konačno je progovorio o svemu

Hoeness otkrio Bracin "neoprostivi grijeh": "Hasan mi kuca na vrata, kaže mi odluka je već pala..."

A. Čaušević

Uli Hoeness, vodeći čovjek Bayerna iz sjene, konačno je progovorio i otkrio ključni detalj koji je presudio Hasanu Salihamidžiću da dobije otkaz na funkciji sportskog direktora u minhenskom velikanu.

Salihamidžić je otkaz dobio neposredno nakon što je Bayern po 11. put u nizu postao prvak Njemačke. Igrači su za sve saznali dok su slavili titulu.

Hoeness je poznat po tome da ima odličan odnos sa Bracom i da je dugo vremena predstavlja glavnu zaštitu za proslavljenog bh. reprezentativca.

"Htjeli smo da Oliver i Hasan saznaju direktno od nas, htjeli smo zadržati temu podalje od ekipe prije utakmice u Koelnu i htjeli smo obavijestiti javnost odmah nakon objave u svlačionici", objasnio je Hoeness.

Čuveni fudbalski radnik je otkrio da Salihamidžiću, ali i Oliveru Kahnu koje bio direktor nisu presudili sportski rezultati.

"Ukupni razvoj kluba bio je jednostavno previše nezadovoljavajući", objasnio je 71-godišnjak te dodao:

Oglasi

Oliver je svoju ulogu definisiao tako da je uglavnom ostao izvan sporta. Sport je glavni zadatak. Naš proizvod je fudbal."

Poslije toga Hoeness je kazao kako je Salihamidžić neoprostivu grešku napravio tako što je zajedno sa Kahnom odlučio da uruči otkaz Julianu Nagelsmannu.

"Niko nije znao za to. Herbert Hainer, kao predsjednik Nadzornog odbora, također je obaviješten puno prekasno. A to jednostavno ne ide. U srijedu prije konačnog rastanka, Hasan je stajao na mojim vratima i rekao mi: 'Želimo to učiniti, a zapravo smo to već odlučili.'"

Hoeness je tom prilikom Salihamidžiću poručio da rastanak sa Nagelsmannom mora biti "čist", ali se desilo suprotno i u Bayernu je došlo do pravog zemljotresa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za novog trenera je izabran Thomas Tuchel, ubrzo se ispalo iz Lige prvaka i DFB Pokala, a Bundesliga je odbranjena na jedvite jade i to zahvaljujući Borussiji koja nije uspjela pobjediti Mainz u posljednjem kolu.

Bayern je poznat kao klub koji ne trpi pogreške, a to je na svojoj koži najbolje osjetio Salihamidžić uprkos tome što je svoj posao radio sasvim zadovoljavajuće.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Podrinjski klub... pun lopova ..ovaj starkelja ležo tvorza ,
0 1
Bazarich
Znaci tu je piatavljen da odlucuje ali ipak prije svake odluke se mora pitati babo za Da ili Ne. Ipak da su osvojili kojim slucajem.kup i prvenstvo ili prvenstvo i ligu prvaka mislim.da bi ostali dalje na funkcijama. Ovako su ovi jedva docekali gresku da naprave da ih se smjeni jer su ih mediji razapeli isto nakon onog "strucnjaka" nagelsmana
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti