Čovjek iz sjene povlači sve konce u Bayernu, a Hasan Salihamidžić je njegovo oružje za realizaciju
Hasan Salihamidžić izvršava sve naredbe Ulija Hoenessa u klubu i to čini jako dobro (Foto: EPA)

Uli Hoeness se pita za sve

Čovjek iz sjene povlači sve konce u Bayernu, a Hasan Salihamidžić je njegovo oružje za realizaciju

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić čvrsto drži svoje mjesto direktora sporta u minhenskom Bayernu i legendarni Brazzo jedini je čija je pozicija sigurna od kompletnog rukovodstva kluba. Njemu leđa čuva čuveni Uli Hoeness koji se 2019. godine povukao sa svih funkcija nakon 49 godina u klubu.

Hasan Salihamidžić ima izuzetno zaštićena leđa u Bayernu. Legendarni fudbaler drži poziciju direktora sporta, pita se za sve u jednom od najvećih klubova svijeta i glavno je oružje u izvršenju zadataka čovjeka koji vuče konce iz sjene.

Njemački mediji tvrde da je legendarni Uli Hoeness (71) taj koji se zapravo još uvijek za sve pita. On donosi važne odluke za klub i realizuje ih putem ljudi koje je postavio na funkcije, među kojima je i Hasan Salihamidžić.

Trenutno rukovodstvo Bayerna u potpunosti je pod utjecajem 71-godišnje legende koji se s funkcija povukao 2019. godine nakon 49 godina boravka u klubu. Ipak, još uvijek 'vedri i oblači' u bavarskom velikanu i on je zapravo taj koji donosi sve odluke.

"Hoeness još uvijek ima ogroman utjecaj na klub - posebno što se tiče trenerskog tima, transfera ili odluka Upravnog odbora. Da je to tako primijetilo se kada je Thomas Tuchel zahvalio Hoenessu tokom imenovanja za trenera Bayerna", piše njemački Sky.

Navodno je upravo njegova odluka bila da se smijeni Julian Nagelsmann i za trenera postavi Thomas Tuchel, što je na kraju rukovodstvo i izvršilo.

Oglasi

Hasan Salihamidžić je glavni izvršitelj odluka čuvenog funkcionera. On je oružje za realizaciju planova, a Hoeness je taj koji uz Upravni odbor odobrava sve transfere koji koštaju više od 25 miliona eura.

Brazzo ima veliku podršku i zaštitu od ovog čovjeka. Dok je njega i njegovo mjesto u klubu je sigurno i ne treba se brinuti o poslu u bavarskom velikanu.

Uli Hoeness je kao igrač proveo devet godina u Bayernu, a zatim je od 1979. godine imao brojne funkcije u klubu i postao je veliki funkcioner.

Zahvaljujući njemu Bayern je dobio sada već čuveni stadion Allianz Arenu, a pomogao je klubovima i igračima koji su imali ozbiljne finansijske i životne probleme.

Hoeness se brinuo za bivše igrače Sebastiana Deislera i Brena koji su patili od depresije. Nije ih želio ostaviti po strani nakon ogromnih psihičkih problema, a pomogao je i čuvenom Gerdu Mulleru da se riješi poroka.

Također, Uli je spriječio gašenje nekoliko klubova zbog finansijskih problema među kojima je i najveći rival Borussia Dortmund, 1860 Munhcen, Hertha, Hansa Rostock, St. Pauli...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoeness se očigledno samo za javnost povukao iz kluba. To jasno pokazuje i njegovo prisustvo na treningu od prije dva dana kada je odlučio doći lično i objasniti određene stvari svima u klubu.

Ovog puta je morao sve sam napraviti. To je privuklo njemačke medije i jasno je da je Hoeness još uvijek prvi čovjek kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti