"Ulice su puste, sve je kao u horor filmu"

U Bergamu teška situacija

"Ulice su puste, sve je kao u horor filmu"

Samir Mlaćo

Zbog koronavirusa prekinuto je i prvenstvo u Seriji A.

Sve izgleda veoma tužno, što je priznao i član Atalante Alejandro Papu Gomez.

Ističe da su ulice u Italiji puste, a nogometa sigurno neće biti do aprila.

"Ulice su prazne, sve je kao u horor filmu. Jedino su otvoreno supermarketi, ali ni tamo niko ne ide. Hrana se naručuje preko internta i dostave vam na kućnu adresu", priča Gomes.

U Bergamu je situacija posebno kritična.

"Sve je kao u horor firlmu. Potvrđeno je 400 slučaja zaraze u Bergamu. Navijači moraju da se pridržavaju pravila i ostanu kod kuće".

Atalanta se nalazi u sjajnoj formi, a pobjedom u dvomeču nad Valencijom izborila je plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Plasman u četvrtfinale Atalanti će donijeti nevjerovatnu zaradu. Sigurno je da ovaj italijanski klub u svojoj historiji nije imao bolju sezonu, a sjajnim igrama u Ligi prvaka će itekako napuniti svoj novčanik.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta je zaradila čak 50.1 milion eura dosadašnjim nastupima u Ligi prvaka što je rekord za ovaj klub. Od plasmana u četvrtfinale su zaradili 10.5 miliona eura, a prije toga su za plasman u grupnu fazu inkasirali 15 miliona i 3.3 miliona za historijski plasman. Rezultati u grupnoj fazi donijeli su im 6.3 miliona, a prolaz u nokaut fazu 9.5 miliona, te dodatnih 500.000 eura kroz preraspodjelu sredstava.

Uz sve to Atalanta je zaradila i pet miliona eura od TV prava čime dolazimo do sume od 50.1 miliona eura koje je ovaj klub inkasirao od dosadašnjih rezultata na koje su sigurno itekako ponosni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi