Uloga favorita dodijeljena, najmlađi premijerligaški derbi može početi
Sloboda i Tuzla City su do sada odigrali jedan premijerligaški dvoboj i to onaj na startu sezone u kojem je Sloboda slavila minimalnu pobjedu. Prošle godine su se ove dvije ekipe sastale i u Kupu BiH - Tuzla City je kao domaćin izvukao 0:0, dok je u revan

Premijer liga, 15. kolo

Uloga favorita dodijeljena, najmlađi premijerligaški derbi može početi

Sloboda i Tuzla City su do sada odigrali jedan premijerligaški dvoboj i to onaj na startu sezone u kojem je Sloboda slavila minimalnu pobjedu. Prošle godine su se ove dvije ekipe sastale i u Kupu BiH - Tuzla City je kao domaćin izvukao 0:0, dok je u revanšu bilo 2:0 za Slobodu.

Danas nas očekuje nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH i to utakmicama 15. kola. Subota nam donosi četiri meča, a siguro je u fokusu onaj koji se igra od 16.30 sati na Tušnju.

FK Sloboda će tako kao domaćih ugostiti ekipu Tuzla Cityja, u gradskom derbiju i najmlađem rivalstvu u Premijer ligi.

Sloboda ne igra loše, ali uspjela nanizati čak tri poraza. Istina, dva su došla protiv Sarajeva i Zrinjskog u gostima. Ipak, trener Nalić je uvjeren u mogućnosti svoje ekipe i jasno je da se Sloboda nada prekidu loše serije i pobjedi.

"Mi igramo čisto, jako i moćno, jedino što smo imali fizički kolaps protiv Zvijezde, tako da očekujte još jednu sjajnu utakmicu i onu kako samo Sloboda zna da igra požrtvovano od prve do zadnje minute. Niko nema da je manje ili više pod pritiskom, imamo i mi, a i oni svoje brige", rekao je pred utakmicu Nalić, pa se osvrnuo i na rivalstvo imeđu dvije ekipe:

"Uvijek je prva nadolazeća utakmica i najvažnija. Iako se provlači da je to derbi utakmica, nama je to ipak utakmica kao svaka druga. Što se tiče povrijeđenih i kartoniranih igrača, Pirić, Vasiljević i Ćivić se vraćaju. Ne znam hoće li biti u sastavu. Ne znam hoćemo li imati promjena u timu".

"Naravno da smo očekivali bolji plasman i više bodova. Protiv Mladosti nismo bili na nivou. Istina, imamo problem da protiv uslovno rečeno “malih” ekipa imamo manjak motiva. Protiv Slobode to ne bi trebao da bude problem jer se očekuje pun stadion", riječi su Nalićevog kolege na drugoj strani, Sobodana Starčevića.

I Tuzla City je vezao dva poraza u zadnja dva kola, pa je i Starčevićeva ekipa pod imperativom pobjede što osvakako garantuje zanimljivo nadmetanje na Tušnju.

Sloboda je kao domaćin favorit u današnjem tuzlanskom derbiju, mada i gosti imaju svoje šane. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za današnji duel na Tušnju!

Nešto ranije od one na Tušnju, počet će utakmica Pod Bijelim brijegom u kojoj će snage odmjeriti Zrinjski i Čelik.

Zrinjski će jurišati na sva tri boda kako bi se iskupio svojim navijačima za poraz od Željezničara u prošlom kolu, ali će protiv nezgodnih Zeničana imati težak zadatak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ništa laške neće biti ni Širokom Brijegu koji od 14:30 gostuje kod Radnika, dok će "probuđena" Mladost u istom terminu dočekati Krupu kojoj i dalje ne ide po planu.

Sutra su na rasporedu preostale dvije utakmice 15. kola, GOŠK - Sarajevo i Željezničar - Zvijezda 09.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jadnimi
"Jedan od najboljih trenera u Evropi", nastavlja crni niz
7 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi