Bivšeg trenera Čelika navijači Fenera 'brišu' iz klupske historije zbog izjave koju je sinoć dao
Umit Ozat je svojevremeno i to jako loše vodio ekipu zeničkog Čelika, kao i veliki broj turskih timova - s većinom je ispadao iz lige

Umit Ozat opet je u centru pažnje

Bivšeg trenera Čelika navijači Fenera 'brišu' iz klupske historije zbog izjave koju je sinoć dao

Edmir Škorić

Galatasaray i Fenerbahče ove sezone vode utrku za titulu u Turskoj i čini se da će teško neko treći da se umiješa u istu, a istovremeno timovima ide dobro i u Evropi.

Ipak, dok Fenerbahče igra Konferencijsku ligu, najveći rival Galatasaray briljira u Ligi prvaka i sinoć je ostvario historijsku pobjedu (3:2) na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda, što je prvaku Turske dalo nadu da će zajedno s Bayernom proći u nokaut fazu iako su svi vjerovali da će iz grupe A Bayern i Manchester United kao veliki favoriti proći dalje.

Galata predvođena nekim fudbalskim zvijezdama poput Driesa Mertensa, Wilfrieda Zahe, Maura Icardija i Hakima Ziyecha igra odlično ove sezone i posebno se pojačao sada kada mu je nakon dugo vremena gradski rival Fener postao konkurentniji nego ikad.

A u Turskoj je fudbal poput religije. Svi su "zaslijepljeni" fudbalom, klubom za koji navijaju, pa sve se prati do u sitan detalj, a izjave koje daju sportski radnici često brzinom vjetra dospiju na svaki kraj zemlje.

Tako je bilo i ovaj put, pošto je jedan bivši igrač Fenera dao izjavu kojm su ga navijači tog kluba "prekrižili" iz historije. Ovaj 46-godišnjaki z Ankare, bivši turski reprezentativac, igrao je godinama za Fener i bio jedan od legendarnih igrača tog tima, no sada je rekao istinu koja je navijačima teško sjela.

Oglasi

"Galatasaray ima evropsku kulturu. To je prednost. Njegovi rivalu igraju u skladu s njom. Ne igraju isto kao kada igraju protiv Fenera i Bešiktaša. Galatasaray je najpoznatiji turski klub u Evropi, najprestižniji i najveći. Po tom pitanju su uvijek ispred Fenera i Bešiktaša", rekao je Umit Ozat.

Njegova izjava je sasvim realna, Fener godinama gleda u leđa Galati i u Turskoj i u evropskim mečevima, no ova sezona izgleda konačno kao sezona u kojoj prvi put od 2009. Fener može da bude prvak, te da konačno zaigra Ligu prvaka.

Podsjetimo da je ovaj tim sastavljen od velikih zvijezda poput Edina Džeke, Dušana Tadića, Freda, Dominika Livakovića...

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Što se Umita Ozata tiče, sportskoj javnosti u BiH je poznat zbog toga što je vodio zenički Čelik u sezoni 2019/20. On je u klub došao nakon što je turski biznismen Aydin Olgun postao većinski vlasnik.

Ipak, nije se Ozat proslavio u Zenici, smatraju ga i danas jednim od najgorih trenera koje je Čelik ikada imao, barem sudeći po rezultatima koji su bili ispod svakog nivoa.

Top Komentari

Convict
Medo brundo pleme mu tursko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije