Tadić večeras uzdrmao cijelu Tursku: "Ne želim previše pričati, ali o ovome treba da se priča!"

Jako je razočaran

Tadić večeras uzdrmao cijelu Tursku: "Ne želim previše pričati, ali o ovome treba da se priča!"

Edmir Škorić

"Igrao sam vrhunski fudbal godinama i nikada prije nisam vidio ovako nešto", poručio je veznjak Fenerbahčea Dušan Tadić nakon utakmice u kojoj je njegov tim upisao novu ligašku pobjedu.

Fenerbahče je danas deklasirao Rizespor sa 5:0 u sedmom kolu i ovaj turski velikan ostaje na maksimalnom učinku. U strijelce se upisao i Edin Džeko, ali i Dušan Tadić, koji je nakon meča dao neočekivanu izjavu turskim novinarima.

"Iste stvari se dešavaju na svakoj utakmici. Ne želim previše pričati jer ne želim biti kažnjen, ali o tim stvarima treba pričati. Igrao sam vrhunski fudbal godinama i nikad nisam vidio ovako nešto", rekao je Tadić, dodavši:

"Ne volim govoriti o tim temama, ali svako bi se trebao pogledati u ogledalo i razmislit".

Izjava Tadića odnosila se na po njemu užasno suđenje, mada nije precizirao na šta se tačno odnosilo.

Oglasi

Što se same utakmice tiče, Srbin nije nezadovoljan, budući da je postigao gol i asistirao a njegov tim dao čak pet golova.

“Definitivno smo ostvarili važnu pobjedu. Bilo je važno i pobijediti i to postići dobrim stilom igre. Feneru ovo treba. Ako postignemo jedan gol, tražimo drugi, a kada postignemo 2. gol, tražimo treći. Uvijek idemo naprijed. Statistika je za svaku pohvalu za naše djelovanje na terenu, ali mi smo perfekcionisti. Uvijek razmišljamo o tome što možemo poboljšati. Moramo nastaviti ovim putem. Bit će velika utrka između nas i Galatasaraya, Besiktasa i Trabzonspora. Moramo učiniti sve da postanemo prvaci i hoćemo".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fener svoju fantastičnu sezonu nastavlja u četvrtak gostovanjem kod Spartaka u Trnavi u 2. kolu Konferencijske lige, a tri dana kasnije gostovat će ekipi Kasimapse u 8. kolu Superlige.

U ligi Fener ima 21 bod i jedini je do sada ostvario sve pobjede, dok Galatasaray ima 19, Adana Demirspor 14, a Besiktas 13 bodova.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ugrozeni tadic.
1 1
E.Car
Suljić dobio crveni za 10 minuta?!?!?! Kako, šta je uradio nisam gledao a vidim sad na rezultatima!?!?! Ili je Njegomirović dobio naređenje??? Bašić je izgleda bio u pravu kad je rekao da ovdje treba bušiti lopte jer kod nas fudbal umire!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi