Ono što je Edin Džeko postao u Fenerbahčeu niko prije nije uspio, tri riječi su bile dovoljne!

Za samo tri mjeseca

Ono što je Edin Džeko postao u Fenerbahčeu niko prije nije uspio, tri riječi su bile dovoljne!

Endin Čaušević

Edin Džeko jučer je odigrao još jednu sjajnu utakmicu u dresu Fenerbahčea u pobjedi protiv Rizespora s ubjedljivih 5:0. Dijamant je uspio ponovo da se upiše u listu strijelaca, a iako je tek tri mjeseca u klubu objava Fenera na Instagramu pokazuje kakav status Džeko ima u turskom velikanu.

U Fenerbahčeu su ovog ljeta doveli nekoliko velikih i zvučnih pojačanja u nadi da ovaj klub konačno nakon 14 godina čekanja može postati prvak Turske i sa trona skinuti ljutog rivala Galatasaray.

Fener je jučer pred svojim navijačima odigrao fantastičan meč protiv Rizespora i deklasirao je goste sa 5:0, a Džeko je bio jedan od najboljih na terenu.

Bh. napadač je uspio da sredinom drugog poluvremena zabije novi pogodak u sezoni kada je pogodio za 3:0, ali i pored toga odlično se kretao i razigravao ekipu, te pokazao još jednom da je pravi kapiten.

Iako je Džeko ostavio veliki trag gdje god je igrao čini se da je s Fenerom posebna priča. U ovaj klub stigao je tek prije tri mjeseca, a nevjerovatno kakav status je Dijamant stekao za tako kratko vrijeme.

Oglasi

Džeko je odmah dobio kapitensku traku i već je na 11 mečeva za Fenerbahče zabio sedam golova i dodao čak šest asistencija.

U prvenstvu je na sedam mečeva na učinku od pet golova i tri asistencije što pokazuje kakvo pojačanje je Fenerbahče dobio. Nakon jučerašnje pobjede turski velikan se oglasio na Instagramu i objavio je dvije Džekine fotografije, a tri riječi dovoljne su da pokažu ko je vođa turskog velikana.

"Kapiten. Vođa. Golgeter", poručili su iz Fenerbahčea uz Džekine fotografije.

To najbolje pokazuje šta je Džeko uspio da uradi za svega tri mjeseca u Fenerbahčeu i kakav status već sada ima u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

I u drugim klubovima je imao odličan odnos sa svima, ali malo ko je ovako poštovao Džeku i to javno pokazivao kao Fenerbahče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi