Umjesto u Tursku, Bičakčić odlazi u Cvajtu?

HSV želi reprezentativca BiH

Umjesto u Tursku, Bičakčić odlazi u Cvajtu?

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić će ovog ljeta napustiti Hoffenheim, a najnovije vijesti govore da bi mogao zaigrati u 2. Bundesligi.

Iako se činilo da je Bičakčić na pragu potpisivanja za Trabzonspor, pojavila se opcija da ostane u Njemačkoj i da pojača HSV.

Njemački velikan je prošle sezone prvi put u klupskoj historiji ispao iz Bundeslige, ali želi se ekspresno vratiti u elitu i upravo je Bičakčić istaknut kao fudbaler kakav bi trebao ovoj ekipi.

Nije poznato pod kojim bi uslovima Bičakčić otišao u slavni njemački klub, ali je jasno da ne namjerava ostati član Hoffenheima u kojem nije bio zadovoljan minutažom u posljednjoj sezoni.

Ermin Bičakčić već ima iskustva igranja u Cvajti, s obzirom da je prije šest godina nastupajući za Braunschweig izborio plasman u Bundesligu. Te godine je bio proglašen i najboljim igračem 2. Bundeslige.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ermin Bičakčić je u Hoffenheimu od 2014. godine, a ugovorom je za ovaj klub vezan do 2020. Ukoliko ostvari transfer u HSV, nastavit će tradiciju Bosanaca u ovom klubu čije su boje u posljednje dvije decenije branili brojni asovi našeg fudbala poput Barbareza, Spahića, Salihovića, Bešića...

Top Komentari

Cole
realno cvajta mu je mjerilo drugoligaški igračić
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi