Unai Emery o Zrinjskom: "Njima je velika stvar što igraju protiv nas, oduševljen sam"
Foto - EPA

Menadžer Aston Ville

Unai Emery o Zrinjskom: "Njima je velika stvar što igraju protiv nas, oduševljen sam"

Midhat Šljivak

Aston Villa je pogotkom Johna McGinna u četvrtoj minuti sudijske nadoknade savladala prvaka Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski s 1:0 u duelu 2. kola grupne faze Konferencijske lige. Svoj sud o utakmici dao je menadžer tima iz Birminghama Unai Emery koji je odao poštovanje Plemićima za ono što su pokazali na terenu.

Aston Villa je nekako uspjela pobijediti Zrinjski. Prvak Bosne i Hercegovine odigrao je fenomenalan meč na Villa Parku, no na kraju je nažalost poražen s 1:0 pogotkom Johna McGinna duboko u nadoknadi utakmice.

Nakon ovog duela menadžer Ville Unai Emery je pohvalio Mostarce i očaran je posvećenošću bh. prvaka da izađe neporažen iz ovog duela.

"Svaki tim u Evropi se mora poštovati. Za njih je velika stvar što igraju protiv nas i posvećenost koju su pokazali u ovoj utakmici je nešto nevjerovatno", rekao je Unai Emery i nastavlja o utakmici:

"Nismo kontrolisali tranziciju u prvom poluvremenu i nismo stvorili ništa. Odlučio sam uvesti nešto iskusnije igrače u nastavku. Znam sam da će biti teško jer će oni biti uzbuđeni i dat će sve od sebe da ne izgube."

Oglasi

"Morali smo jednostavno stisnuti žestoko. Kreirali smo neke šanse, ali nismo bili precizni. Na kraju smo nekako postigli taj gol", riječi su španskog stručnjaka na klupi engleskog velikana.

Ova pobjeda puno znači za tim iz Birminghama. Španac želi što više ovakvih fudbalskih emocija.

"Pobijediti na ovakav način je nešto nevjerovatno. Emocije jednostavno eksplodiraju u svakom navijaču i igraču, ali i u treneru. Fudbal treba tu emociju", poručio je Unai Emery.

Nakon dva odigrana kola u grupi E Konferencijske lige sve ekipe imaju po tri osvojena boda. Zrinjski i AZ Alkmaar imaju nešto bolju gol-razliku 4:4, a Aston Villa i Legija su na gol-razlici 3:3.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Naredno kolo koje je na rasporedu 26. oktobra donosi duele Zrinjski - Legia Varšava i AZ Alkmaar - Aston Villa. Ono što je sigurno bit će dosta uzbuđenja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1636137141
Gledao sam utakmicu. Onako igrati protiv jedne Aston ville je nevjerovatno. Prije svega čestitke za hrabrost a potom za taktiku. Onakve igre se ne bi postidio niti jedan vrhunski evropski tim. Štete za taj jedan go ali... ČESTITKE
2 0
FahrudinKonjHodzic
aston vilo sjedni him u krilo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti