Igrači u Španiji "rigaju vatru" kada su čuli šta je La Liga odlučila: "To je naš privatni prostor"

Ne mogu se pomiriti s takvom odlukom

Igrači u Španiji "rigaju vatru" kada su čuli šta je La Liga odlučila: "To je naš privatni prostor"

Endin Čaušević

Nakon odlazaka Cristiana Ronalda i Lionela Messija španska La Liga je itekako izgubila na svojoj popularnosti, a čelnici te lige pokušavaju na sve načine privući navijače i zaraditi novac. No, posljednja "blistava ideja" koju je La Liga predstavila klubovima izazvala je bijes i razočarenje među igračima, a to je Unai Simon prvi javno priznao.

La Liga je prije desetak godina bila sigurno najpraćenija na svijetu zbog velikog rivalstva Barcelone i Real Madrida, a i činjenice da su Ronaldo i Messi tada bili na vrhuncu svojih karijera.

Međutim, prethodnih sezona je to drastično drugačije. Sve je krenulo kada je Ronaldo napustio Real i otišao u Juventus, a konačan udarac zadao je Messi odlaskom iz Barcelone u PSG prije dvije godine.

Čelnici La Lige rade sve kako bi vratili popularnost i zainteresovanost gledatelja i čini se da su spremni na sve da se to ostvari.

Uveli su dosta promjena u prethodne dvije godine, no ono što su spremili za novu sezonu koja je počela prošlog vikenda nije uopšte oduševilo igrače.

Oglasi

Naime, La Liga želi da uvede kamere u svlačionice na svim stadionima klubova koji se takmiče u La Ligi i da prije, tokom i nakon utakmice prate šta se tamo dešava i da sve to prikazuju u direktnom prenosu.

Takva odluka šokirala je fudbalere španskih klubova, a prvi koji se javno oglasio je golman Unai Simon koji nije krio koliko je razočaran zbog takve odluke La Lige.

"Svlačionica je za nas privatni prostor, to je samo za nas, a ne za javnost. Tu se rade stvari koje ne želimo da sazna bilo ko van naše ekipe. Znam da mnogi igrači dijele to mišljenje jer tu svi radimo stvari za koje ne želimo da budu javne. To je naš privatan prostor i nije u redu da se donosi takva odluka", rekao je Simon i dodao.

"Lično mi se takva odluka uopšte ne sviđa i znam da se neću osjećati opušteno kada znam da nas snimaju. To je naš 'sveti' prostor i eto nekome je palo na pamet da tu stavi kameru. To je moje mišljenje, ali znam da se nikome to ne sviđa i to nije zaista u redu da nam se ugrožava privatnost u svlačionici".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrači su od klubova tražili da odbiju takvu odluku La Lige jer je jasno da niko od njih ne želi da ih kamera snima i u svlačionici gdje se često dešavaju stvari koje baš nisu za javnost.

Međutim, zna se koliko su klubovima u Španiji svezane ruke kada su odluke La Lige u pitanju, a već bi od ovog vikenda mogli vidjeti u prenosima mečeva La Lige i kadrove iz svlačionica klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi