Under ključan za Keanov povratak u Italiju?

Špekulacije se nastavljaju

Under ključan za Keanov povratak u Italiju?

Moise Kean je svojevremeno važio za veliku Juventusovu nadu. Ipak, stigao je na Allianz stadion Ronaldo, a Stara dama nije imala strpljenja čekati na razvoj mladog napadača - i on je prodan.

Prodan je Kean Evertonu, ali se nije dobro snašao u Engleskoj, pa čak ni nakon što je na klupu Karamela stigao njegov sunarodnjak Carlo Ancelotti.

Već neko vrijeme se špekuliše da bi se Kean nakon samo jedne sezone u Evertonu mogao vratiti u Italiju.

Mnogi su zaintersovano za Keana. Tu su Inter, Milan i Napoli, ali se ponajviše špekuliše o transferu mladog Italijana u Romu.

Roma želi ponovo spojiti Keana sa njegovim dobrim prijateljem i kolegom iz mlade reprezentacije Italije, Nicolom Zanilom, pa je već uspostavila kontakt sa Evertonom.

Navodno je Everton prvobitno tražio 40 miliona eura za Keana, ali je Roma uspjela sniziti tu cijenu. Naravno, na to je uticala i situacija sa pandemijom koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada Calciomercato.com piše da je Roma spremna u posao uključiti i Cengiza Undera i tako usluge Keana osigurati kroz razmjenu.

Inače, Roma je već neko vrijeme spremna Undera iskoristiti za neki željeni transfer, a sada se špekuliše da je najrealniji onaj u kojem bi mladi Turčin otišao put Goodison Parka, a Kean stigao na Olimpico.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi