To su čari koje nosi kraj augusta: Nije više iznenađenje, Bonucci postigao usmeni dogovor
FOTO: EPA

Ostaje na Starom kontinentu

To su čari koje nosi kraj augusta: Nije više iznenađenje, Bonucci postigao usmeni dogovor

H. Zilić

Špekulacije koje se bile prethodnih dana dobile su izgleda na važnosti. Legendarni Leonardo Bonucci (36) pravi iznenađujući transfer i karijeru nastavlja u njemačkom Union Berlinu koji će ove sezone prvi put u klupskoj historiji nastupiti u grupnoj fazi Lige prvaka.

Bonucci i njemački tim su postigli usmeni dogovor, a do kraja dana će i potpisati zvaničan ugovor.

Prema informacijama koje kruže u italijanskim i njemačkim medijima, Union Berlin i Bonucci će potpisati saradnju do 2024. godine.

Da u cijeloj priči ima istine potvrdila je i današnja objava eksperta za transfere Fabrizija Romana koji također piše da je Bonucci na putu za Berlin.

Oglasi

U slučaju da ne dođe do nekih iznenadnih preorketa, Bonuccija ćemo gledati još na evropskim terenima čime se isključuje njegov odlazak van Starog konitnenta.

Ranije ovo ljeto trener Juventusa Massimiliano Allegri i sportski direktor Cristiano Giuntoli otpisali su četvoricu fudbalera. Dio tima više nisu Leonardo Bonucci, Weston McKennie, Arthur Melo i Denis Zakaria.

Nakon ove informacije u akciju su krenuli klubovi iz Saudijske Arabije, nudili su dobre ugovore, ali iskusni štoper nije želio čuti za odlazak u ovu azijsku državu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bonucci je od 2010. član Stare dame uz pauzu od jedne sezone koju je proveo u Milanu, kada je navukao veliki bijes navijača Bianconera koji mu odlazak među Rossonere nisu nikada oprostili.

Vratio se u klub 2018. godine, a ukupno je odigrao 502 utakmice i postigao je 37 pogodaka za Staru damu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi