Legendarni fudbaler nije želio da čuje za Saudijsku Arabiju, sada sprema iznenađujući transfer
FOTO: EPA

Igrao bi Ligu prvaka

Legendarni fudbaler nije želio da čuje za Saudijsku Arabiju, sada sprema iznenađujući transfer

H. Zilić

Union Berlin je prošle sezone bio hit u njemačkom fudbalu. Završili su četvrtopalsirani i naredne sezoe ih gledamo u Ligi prvaka prvi put u historiji.

Tim iz Berlina je posljednjih godina napravio ogroman iskorak, a sada će igrati i najelitnije fudbalsko takmičenje.

U Berlinu žele i pojačati tim, a njemački mediji jutros donose zanimljivu vijest.

Union je krenuo u pregovore sa iskusnim Leonardom Bonuccijem (36).

Trener Juventusa Massimiliano Allegri i sportski direktor Cristiano Giuntoli otpisali su četvoricu fudbalera. Dio tima više nisu Leonardo Bonucci, Weston McKennie, Arthur Melo i Denis Zakaria.

Oglasi

Dakle, Bonucci nije više u planovima Starde dame iako ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Nakon ove informacije u akciju su krenuli klubovi iz Saudijske Arabije, nudili su dobre ugovre, ali iskusni štoper nije želio čuti za odlazak u ovu azijsku državu.

Sada bi Bonucci mogao napraviti iznenađujući transfer.

Union Berlin igra Ligu prvaka, Bundesliga je vrlo dobra, a ugovor bi vjerovatno bio pristojan tako da bi cijeli paket mogao zadovoljiti Bonuccija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bonucci je od 2010. član Stare dame uz pauzu od jedne sezone koju je proveo u Milanu, kada je navukao veliki bijes navijača Bianconera koji mu odlazak među Rossonere nisu nikada oprostili.

Vratio se u klub 2018. godine, a ukupno je odigrao 502 utakmice i postigao je 37 pogodaka za Staru damu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi