Letovi za Istanbul ne prestaju - U Turskoj spas karijere traži i momak kojem su drugi uništili život
Foto - Reutes / AFP)

Mason Greenwood u Super ligi

Letovi za Istanbul ne prestaju - U Turskoj spas karijere traži i momak kojem su drugi uništili život

M. Šljivak

Turski velikani Galatasaray, Fenerbahče i Bešiktaš ovog ljeta su napravili brojne velike transfere, ali na tome se neće zaustaviti jer će u Istanbul ubrzo sletjeti još jedno poznato ime. Spas karijere u Bešiktašu će potražiti Englez Mason Greenwood.

Mason Greenwood otpisan je u Manchester Unitedu. Iako ga je sud oslobodio optužbi za fizički napad i pokušaj silovanja, Crveni đavoli ga nakon dugotrajne suspenzije nisu željeli vratiti u ekipu i ponudili su mu opciju da ode na posudbu.

To će 21-godišnjak i iskoristiti. Spreman je za novi početak i oživljavanje karijere i spreman je za let u Istanbul gdje će priključiti Bešiktašu.

Turski klub je spreman da ga dovede na šest mjeseci. U tom periodu će poslušati 'glas javnosti' te će potom odlučiti o daljim koracima kada je ugovor ovog fudbalera u pitanju.

Očekuje se da će mladi napadač ubrzo krenuti put Turske, a treba napomenuti da Greenwood s Unitedom ima ugovor do juna 2025. godine. Sedmično zarađuje 75.000 funti.

Oglasi

Mason Greenwood važio je za najveću nadu Manchester Uniteda. Igrao je ovaj 21-godišnjak fenomenalan fudbal, ali je potom došla optužnica za seksualni i fizički napad koji mu je na godinu i po zaustavio karijeru.

Greenwood je za prvi tim Crvenih đavola debitovao u martu 2019. godine protiv PSG-a. Imao je 17 godina i 156 dana i šansu mu je pružio Ole Gunnar Solskjaer.

Ubrzo je postao neizostavan član prvog tima. Do problema sa zakonom odigrao je ukupno 129 utakmica i ima učinak od 35 golova i 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešiktaš je ovog ljeta doveo nekoliko poznatih imena. Iz Engleske su stigli Milot Rashica (Norwich), Arthur Masuaku (West Ham), Daniel Amertey (Leicester), te Alex Oxlade-Chamberlain (Liverpool).

Pored njih u klub su stigli i Bakhtiyor Zaynutdinov (CSKA), John Onana (Lens) i Ante Rebić (AC Milan), pa će ovaj klub s Fenerom i Galatom voditi veliku bitku za titulu prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti