Revolucija u Juventusu: Četvorica su večeras završila karijeru u Torinu, među njima i legenda kluba

Na njih se više ne računa

Revolucija u Juventusu: Četvorica su večeras završila karijeru u Torinu, među njima i legenda kluba

M. Šljivak

Trener Juventusa Massimiliano Allegri i sportski direktor Cristiano Giuntoli večeras su otpisali četvoricu fudbalera. Dio tima više nisu Leonardo Bonucci, Weston McKennie, Arthur Melo i Denis Zakaria.

Torinski Juventus pravi velike promjene u svom timu ovog ljeta. Očekuje se dosta promjena do početka prvenstva, a danas su trener Massimiliano Allegri i sportski direktor Cristiano Giuntoli počistili svlačionicu.

Četvorica poznatih imena više nisu u planovima kluba. Saopšteno im je da se na njihove usluge ne računa i da mogu potražiti novu sredinu.

Igrači kojima je saopšteno da mogu ići i potražiti novi klub su Leonardo Bonucci, Weston McKennie, Arthur Melo i Denis Zakaria. Oni od sutra neće trenirati s ostatkom ekipe.

Svakako je činjenica da je otpisan kapiten Leonardo Bonucci (36) velika vijest. Legendarni defanzivac je 'pola života' proveo u Torinu, no za njega više nema mjesta. Njegovu traku preuzima Brazilac Danilo.

Oglasi

Bonucci je od 2010. član Stare dame uz pauzu od jedne sezone koju je proveo u Milanu, kada je navukao veliki bijes navijača Bianconera koji mu odlazak među Rossonere nisu nikada oprostili.

Vratio se u klub 2018. godine, a ukupno je odigrao 502 utakmice i postigao je 37 pogodaka za Staru damu.

Spominje se mogućnost da Bonucci nastavi karijeru u Romi ili Laziju, a ponude već ima iz Engleske i Saudijske Arabije.

S druge strane Weston McKennie, Arthur Melo i Denis Zakaria su promašene investicije kluba u prethodnim godinama i njihov odlazak je posve očekivan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U narednom periodu se očekuje dosta promjena u sastavu torinskog giganta. Cristiano Giuntoli je s Napolijem napravio vrhunski posao i svi se nadaju da će isto učiniti i s Juventusom.

Treba napomenuti da postoji mogućnost odlaska i srpskog napadača Dušana Vlahovića. PSG je taj koji ga želi i Juve bi na njegovom transferu mogao zaraditi oko 80 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Još kad bi ih neko htjeo kupiti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi