Union Berlin ostvario historijski plasman u Bundesligu i odmah predstavio dva pojačanja

Žele igrati u Bundesligi i narednih sezona

Union Berlin ostvario historijski plasman u Bundesligu i odmah predstavio dva pojačanja

E. Škorić

FC Union Berlin je nedavno eliminisao Stuttgart u play-offu za Bundesligu, pa će po prvi put u historiji igrati u najvišem rangu njemačkog nogometa.

Ova ekipa je već uradila veliku stvar, pa u Bundesligu ide da uživa u utakmicama protiv najvećih njemačkih timova naredne sezone. Unatoč tome što će vjerovatno biti veliki autsjader, Union Berlin ima ambicije, pa bar da ostane u ligi.

Stoga je klub angažovao neka pojačanja, te je tako na posudbu doveden mladi golman Moritz Nicolas iz Borussije Moenchengladbach.

21-godišnjak je od 2015. u Borussiji, mladi je reprezentativac Njemačke, a sa Union Berlinom je dogovorio dvogodišnju posudbu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Radujem se preseljenju u Berlin. Union je oduvijek bio poseban klub. Nadam se da mogu pomoći ekipi da ostane u Bundesligi", kazao je Nicolas.

Također, u redove Union Berlina stigao je i krilni austrijski igrač Florian Flecker, koji je prethodno igrao u TSV Hartbergu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi