United blizu potpisivanja ugovora s Hendersonom
Foto: EPA

Alternativa De Gei

United blizu potpisivanja ugovora s Hendersonom

S. Bošković

Dean Henderson oprostio se od Sheffield Uniteda, tima u kojem je branio na posudbu.

"Gledati ću u posljednje dvije godine kao važna poglavlja u svojoj karijeru. Zahvalan sam što sam imao priliku da učim i da se razvijam među ovako sjajnim momcima", napisao je sjajni golman na odlasku.

Nakon odlaska Henderson je počeo pregovore s Manchester Unitedom, timom iz kojeg je bio posuđen prvo u Stockport, a onda u Grimsby i Shrewsbury, a na kraju je došao u Sheffield gdje se pokazao kao jedan od najboljih mladih golmana na Otoku.

Crveni Đavoli žele da mladog 23-godišnjeg golmana zadrže za stalno na Old Traffordu, te su mu spremni ponuditi platu od 100.000 funti sedmično, čime bi Henderson postao jedan od najbolje plaćenih golmana na svijetu i dugotrajni ugovor. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Henderson neće imati zagarantirano mjesto među stativa, već će se za njega morati boriti sa Davidom De Geom, koji zarađuje oko 375.000 funti sedmično, te ima ugovor do 2023. godine.

Španski golman u posljednjih 18 mjeseci brani veoma loše, te se sve više spominje da će United tražiti zamjenu za njega, a čini se da su je i našli u Hendersonu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi