Unitedova četiri čovjeka!
Posljednju titulu prvake Engleske Manchester United je osvojio 2013. godine. Bila je to zadnja godina na klupi legendarnog Alexa Fergusona, a nakon toga je uslijedio pravi haos na Old Traffordu (Foto: EPA)

Crveni đavoli traže pojačanja

Unitedova četiri čovjeka!

Midhat Šljivak

Manchester United pokušaće u ljetnom prelaznom roku angažovati nekoliko pojačanja, a na listi potpredsjednika tima Eda Woodwarda našla su se četiri imena.

Fokus Crvenih đavola je na odbrani, koje je prethodnih godina itekako smiješna, pa će tim sa Old Trafforda pokušati da dovede elitne defanzivce, kako bi konačno riješili taj problem.

Na listi Manchester Uniteda našli su se Kalidou Koulibaly (Napoli), Lucas Hernandez (Atletico Madrid) i Nikola Milenković (Fiorentina), a napadački dio tima engleski velikan će pokušati da osvježiti Brazilcem Douglasom Costom iz Juventusa.

Ipak, za ove fudbalere će biti potrebna velika ulaganja. Samo Coulibaly bi ih koštao 100 miliona eura, a približnu cijenu ima i sjajni defanzivac Atletica, Francuz Lucas Hernandez.

Interes za francuskog fudbalera pokazuje i Bayern. Ove zime su bili blizu dogovora, a navodno će tokom ljeta ponuditi 80 miliona eura  za usluge ovog zaista odličnog fudbalera.

Srbijanski štoper Nikola Milenković, koji može igrati i na desnom beku, nešto je jeftinija opcija i Fiorentina bi ga pustila za cifru od 50 miliona eura.

Također, već dugo traje interes Uniteda za Costu. Sjajni 28-godišnji krilni fudbaler igra jako dobro u Juventusu, ali navodno ima želju da ode iz redova italijanskog prvaka.

RAI Sport tvrdi da je Stara dama spremna da proda ovog fudbalera za oko 60 miliona eura, pa bi ljetna kupovina ekipu sa Teatra snova na kraju mogla itekako skupo koštati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ova četiri fudbalera vrijede više od 300 miliona eura i pitanje je hoće li Ole Gunnar Solskjaer ili neko drugo ime na klupi Manchester Uniteda dobiti toliko novca za prijeko potrebna pojačanja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Samo Costa moze doci, ostali su preskupi za United.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi