Unitedovi rekorderi: Novajlija James stigao Soslkajera u prvom nastupu!

Dao gol za samo sedam minuta

Unitedovi rekorderi: Novajlija James stigao Soslkajera u prvom nastupu!

E. Škorić

Daniel James, koji je ovog ljeta došao iz Swanseaja, zabio je gol u 4:0 pobjedi Manchester Uniteda nad Chelseajem.

Samo sedam minuta po ulasku u igru James je postigao prvijenac u dresu Uniteda, te se izjednačio na listi najbržih debitanskih golova Uniteda u Premier ligi sa - pazite sad - svojim menadžerom Ole Gunnarom Solskjaerom.

Solskjaeru je također trebalo sedam minuta u debiju u Premier ligi za pogodak. Desilo se to u avgustu 1996. godine protiv Blackburna.

Treći na toj listi je Nick Powell, koji je protiv Wigana u septembru 2012. godine dao prvijenac nakon 11 minuta igre.

Joshu Harropu je trebalo samo 15 minuta da u maju 2017. godine postigne prvi gol u dresu Uniteda i to u meču protiv Crystal Palacea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Louis Saha je za 18 minuta debitanskog nastupa zatresao mrežu Southamptona, dok je Anthonyju Martialu trebala 21 minuta za gol protiv Liverpoola u prvom nastupu u Premier ligi u dresu Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi