Eksplozija na stadionu: Poznati klub se vratio u profesionalni fudbal i treći rang
FOTO: Twitter

Slavili u baražu

Eksplozija na stadionu: Poznati klub se vratio u profesionalni fudbal i treći rang

Haris Zilić

Privodi se kraju fudbalska sezona u Evropi. U nekim državama je pauza uveliko, dok neke imaju i posljednje bitke, a danas smo spustili zavjesu na njemački klupski fudbal.

Odigrana je revanš utakmica baraža za ulazak u treći rang popularnu "Dritu" koja je i posljednji rang profesionalnog fudbala u Njemačkoj.

U baražu su se sastala dva poznata tima Unterchaching i Energie Cottbus, a na kraju je slavila ekipa Unterhachinga.

Nakon trijumfa u prvoj utkamici od 1:2, Untrehaching je slavio i u revanšu na svom terenu sa 2:0 i sa ukupnih 4:1 izborio promociju. Strijelci u današnjoj utakmici bili su Fetsch u 17. minuti i Ehlich u drugoj minuti sudijske nadokande vremena.

Oglasi

U njemačkom četvrtom rangu koji je poluprfoesionalan ima pet liga. Tri najbolje prvoplasirane ekipe idu direktno u Dritu, dok dvije igraju baraž.

Direktno u treću ligu otišle su ekipe Ulma, Munstera i Lubbeceka, dok su Unterhachingn i Energie Cottbus igrali baraž.

Po završetku revanš utakmice na stadionu u Unterhachingu u predrgađu Minhena nastalo je ogromno slavlje.

Navijači su utrčali na teren da slave sa igračima za njih vrijedan i veliki rezultat.

Energie Cottbus će naredne sezone po poravni u četvrtoj ligi koja je veoma zathjevna i iz koje se veoma teško dolazi do trećen ranga takmičenja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dakle, novi članovi Drite su Unterhaching, Ulm, Munster, Lubbecke, dok su iz Drite u četvrti rang ispale ekipe Meppena, Oldenburga, Zwickaua i Bayreutha.

U Cvajtu su se plasirali Elversberg, Osnabruck, Wehen, a u Driti ćemo naredne sezone gledati i Regensburg, Sandhausen i Arminiu Bielefeld ekipe koje su ispale iz Cvajte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti