Uprava Rome zauzela čvrst stav po pitanju Di Francesca
Roma je očajna posljednjih sedmica, ali Di Francesco se ne smatra glavnim krivcem za loše rezultate i on i dalje ima podršku uprave kluba

Nakon katastrofalnih rezultata

Uprava Rome zauzela čvrst stav po pitanju Di Francesca

E. Škorić

Romi ne ide u posljednje vrijeme, pa je tako klub ostvario samo jednu pobjedu na posljednjih pet mečeva u Seriji A.

Roma je u subotu vodila 2:0 u gostima kod Cagliarija, ali je i sa dva igača više na kraju osvojila samo bod (2:2). Kolo ranije odigrala je također 2:2 s Interom, pa je prije toga poražena od Real Madrida u Ligi prvaka i od Udinesea u ligi.

Trenutno su Rimljani na šestom mjestu s 21 bodom i ne samo da su daleko od Lige pvaka, nego im i pozicije koje vode u Evropsku ligu polako izmiču iz ruku.

Činio se da bi duel na Sardiniji mogao da presudi treneru Eusebiju di Francescu, no nakon svega njemu je uprava rimskog kluba ipak dala podršku.

Sky Sport Italija javlja da je EDF dobio povjerenje predsjednika Pallotte i sportskog direktora Monchija, te da će ostati trener do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, svakim danom se spominju neki novi kandidati za njegovog nasljednika, pa se pisalo da bi Montella i Sousa, pa i Conte mogli da sjednu na klupu Rome.

Romini igrači idu u karantinu do meča Lige prvaka protiv Plzena i u ovom trenutku su oni po čelne ljude kluba ipak glavni krivci za slabe partije, a ne Di Francesco.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ziky
Roma prosječan klub u Italiji po tradiciji i rejtingu daleko iza Juventusa Intera Milana Napolia Lazia za Romu u Italiji navijaju samo cigani
4 15
Ziky
EVO šta kažu talijani o Amri hahahahahha........ kažu kriva za razdor u Rominoj svlačionici..... .Amra Silajdžić Vicentijevic Džeko è la più grande puttana di tutti i giocatori di calcio del mondo che non si sono preoccupati di chi correre in autobus
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi