Upućena bogata ponuda za Ancelottijevu veliku želju, ali problem prave prava na imidž

Navodno je i sam "Chucky" pristao na transfer

Upućena bogata ponuda za Ancelottijevu veliku želju, ali problem prave prava na imidž

Napoli je ovog ljeta već uspio realizovati jedan transfer i to onaj Giovannija Di Lorenza iz Empolija. Ipak, navijači, ali i trener Carlo Ancelotti žele još kvaitetnih akvizicija.

Jedna takva bi sigurno bio i sjajni PSV-ov Meskikanac Hirving Lozano.

"Chucky" Lozano se nakon Mundijala povezivao sa mnoštvom evropskih velikana, ali je prošlog ljeta ipak ostao u PSV-u.

Od zimus do danas se, međutim, Napoli izdvojio kao prvi favorit za njegovo dovođenje, pa i zbog činjenice da je trener Ancelotti navodno očaran Lozanom.

Ancelotti je zimus i javno govorio o 23-godišnjem krilnom napadaču.

"Pregovarali smo za Lobotku još ljetos i riskirali da propustimo Fabiana Ruiza zbog njegove klauzule... Barella je dobar igrač, dok ja apsolutno obožavam Chuckyja", izjavio je Ancelotti u januaru komentarišući potencijalna pojačanja Napolija.

Sada Sky Sports prenosi da je Napoli uputio PSV-u ponudu od 50 miliona eura za Lozana, a navodno je ista zadovoljila čelnike holandskog kluba.

I sam Lozano je pristao na transfer što bi značilo da je Napoli pobijedio snažnu konkurenciju - Manchester United, koji je također bio zainteresovan za Meksikanca.

Međutim, kamen spoticanja bi sada mogla biti "prava na idmiž" Hrvinga Lozana.

Predsjednik Napolija Aurelio De Leurentiis uglavnom insistira da svi novi igrači prepišu svoja prava na imidž klubu, zbog čega su mnogi transferi na San Paolo u prošlosti propadali.

Kao reprezentativac Meksika i fudbaler koji već ima brojna sponzorstva, za očekivati je da će Lozano oklijevati sa takvom odlukom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, prava na sportski imidž predstavljaju prava na odraz ličnosti (fotografije, karakteristični potezi, izjave...) u javnosti i odnose se na komercijalnu eksploataciju istog.

Ostaje da se vidi da li će De Laurentiis i Lozano uspjeti pronaći zajednički jezik...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi