Igor Savić napustio Rusiju nakon jedne sezone, vraća se u Premijer ligu BiH?

Ponovo u starom jatu?

Igor Savić napustio Rusiju nakon jedne sezone, vraća se u Premijer ligu BiH?

Endin Čaušević

Mladi bh. fudbaler Igor Savić odlučio se vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine nakon što je proteklu sezonu proveo u Rusiji u dresu moskovskog Torpeda.

Nakon što je Torpedo ispao iz društva najboljih ovaj 22-godišnjak je očekivano odlučio da napusti klub iako je imao ugovor do ljeta 2025. godine.

Kako je SportSport.ba najavio Savić je postigao sporazumni raskid saradnje i ukoliko se ne dogodi neki preokret u posljednji sekund vratit će se u Bosnu i Hercegovinu.

Mladog veznjaka ćemo tako po svemu sudeći ponovo gledati u Premijer ligi i to u starom jatu, odnosno ekipi mostarskog Zrinjskog s kojim je Savić neslužbeno dogovorio sve uslove ugovora i sada se čeka samo zvanična potvrda njegovog povratka u klub.

Sigurno je da će Savić, ukoliko se i definitvno vrati, biti veliko pojačanje za Plemiće u narednoj sezoni jer je prethodnih sezona svojim igrama zaista ostavio sjajan utisak.

Oglasi

On je ponikao u dresu Zrinjskog, a pored mostarskog kluba igrao je još za GOŠK iz Gabele.

U protekloj sezoni Savić je za Torpedo odigrao 19 utakmica i nije uspio da se upiše u listu strijelaca.

Također, u dosadašnjoj karijeri za Zrinjski je upisao 48 nastupa, te je zabio sedam golova i dodao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Savić je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije naše zemlje, a debitovao je i za seniorski tim Zmajeva na prijateljskoj utakmici protiv Amerike koja se igrala 19. decembra 2021. godine.

Također, Zrinjski danas otvara novu sezonu utakmicom prvog pretkola Lige prvaka, a kao što je već poznato bh. prvak igra u gostima protiv armenskog Urartua. Utakmica se igra od 17 sati u Jerevanu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Bravo za upravu!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi