"Ne vjerujem da će biti 'normalna' utakmica, ali imamo svoj plan"
FOTO: EPA

Odlučujući meč grupe H

"Ne vjerujem da će biti 'normalna' utakmica, ali imamo svoj plan"

Haris Zilić

U trećem kolu grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Kataru svakako će biti zanimljiv okršaj Urugvaja i Gane u grupi H koji će ujedno i odkučiti koja ekipa ide uz Portugal u osminu finala iz ove grupe. Gana ima tri boda, a Urugvaj bod nakon dva kola.

Ove dvije selekcije odigrale su epski meč u četvrtini finala Mundijala u Južnoj Africi 2010. godine, kada je Suarez rukom spriječio gol Gane, spasio svoj tim i nakon toga je Urugvaj slavio na penale.

Ta utakmica je svakako u glavama igrača Gane o čemu je govorio i selektor Otto Addo.

"Ta utakmica je dio naše historije i uvijek je u našim glavama, toga smo svjesni i ne možemo izbaciti", rekao je Addo i nastavio:

"Što se tiče nove utakmice protiv Urugvaja, imamo jasan cilj, a to je prolazak dalje. Isto bi se pripremali da je bilo koja druga reprezentacija umjesto Urugvaja."

Pred ovu utakmicu dosta toga se piše, Addo je govorio i o mogućim tenzijama, nervozi.

Oglasi

"Sve je stvar kako gledate na situaciju. Da smo prošli dalje vjerovatno se niko ne bi sjećao tog poteza Suareza", rekao je Addo i dodao:

"Volim igrače koji se zalažu za svoju reprezentaciju u tom trentuku Suarez je mislio na svoj narod, državu, saigrače i razumijem to sve."

Na pitanje kakvu utakmicu očekuje u globalu, Addo je odgovorio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ne vjerujem da će biti "normalna" utakmica, ali mi imamo svoj plan i vjerujemo u naš tim."

Gani je u duelu protiv Urugvaja dovoljan i bod za plasman dalje, dok Urugvajci moraju savladati Ganu i nadati se da Južna Koreja neće napraviti neku senzaciju protiv Portugala koji je već osigurao prvo mjesto ug rupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi