Dalić je 'izabrao' svog nasljednika na klupi Hrvatske

Bio je veoma otvoren

Dalić je 'izabrao' svog nasljednika na klupi Hrvatske

S. Mlaćo
Zlatko Dalić je nedavno produžio saradnju sa HNS, te će i dalje sjediti na klupi nogometne reprezentacije Hrvatske.

Dalić će Hrvatsku voditi još tri godine, a sada je govorio i o svom nasljedniku.

Ističe da to može biti samo jedno ime.

"Što se tiče mog nasljednika, tu vidim samo Igora Bišćana. To je jedan logičan i ispravan put, ali HNS će o tome odlučiti kad dođe vrijeme", rekao je Dalić gostujući HNTV-u.

Bišćan je na klupu U-21 reprezentacije Hrvatske stigao prije dvije godine i za sada mu ide sjajno.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Radio je i u Rudešu, Olimpiji iz Ljubljane te Rijeci s kojom je osvojio Kup.

"Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ovakvom izrazu povjerenja. Puno sam puta istaknuo da za mene nema veće časti od vođenja hrvatske reprezentacije. Iako s ovim poslom dolazi ogromna odgovornost i pritisak, voditi svoju nacionalnu reprezentaciju je najveća privilegija koju jedan trener može imati i zato nisam dvojio kada mi je HNS predložio nastavak suradnje. Proteklih nekoliko mjeseci me uvjerilo da smo na pravom putu, osjećam u sebi veliku energiju i ambiciju da s ovom osvježenom Hrvatskom nastavimo raditi velike rezultate i tako uveseljavati naš narod. Uvjeren sam u naš uspjeh u kvalifikacijama za EURO 2024, a s obzirom na to da je domaćin Njemačka, vjerujem da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je nevjerojatan motiv za daljnji rad", izjavio je Dalić nakon nedavnog produženja ugovora sa HNS-om.

Promo

Top Komentari

Realist
Pa logicno. To se zna odavno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi