Urugvajac ili Bosanac? "Vidim sebe u Suarezu, ali..."

Bivši napadač Juventusa

Urugvajac ili Bosanac? "Vidim sebe u Suarezu, ali..."

Edmir Škorić

Bivši napadač Juventusa Salvatore Toto Schillaci govorio je o mogućnosti da jedan kvalitetan napadač stigne u Torino.

Poznato je da Andrea Pirlo traži napadača koji će igrati u sredini pored Cristiana Ronalda i Paula Dybale, a glavni kandidati su Edin Džeko i Luis Suarez.

Napadači Rome i Barcelone su primarne mete trenera Stare dame, ali Schillaci smatra da bi bh. napadač bio bolja opcija.

"Volim igrače koji imaju moje karakteristike. Vidim se pomalo u Suarezu, on je taj koji dribla, ne boji se, konkretan je... No, Juventusov napad više treba Džeku. On je taj koji može bolje i više da komunicira na terenu s ostalim napadačima", izjavio je nogometaš koji je od 1989. do 1992. godine za Juve odigrao 90 utakmica i postigao 26 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema pisanju italijanskih medija, Džeko je u ovom trenutku bliže dresu Juventusa nego urugvajski napadač, kojeg je Ronald Koeman otpisao, no ostanak Lea Messija mogao bi značiti i njegov ostanak na Camp Nou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi