Ušao u igru bez zagrijavanja i oduševio svijet: Na današnji dan Recoba je postigao magičan gol
Urugvajski fudbaler će ostati zauvijek upamćen po svojim nevjerovatnim golovima, a ovaj je sigurno jedan od najljepših u njegovoj karijeri. Nije se ni zagrijavao, a u prvom dodiru s loptom je napravio magiju.

Utakmica Intera i Leccea koja se igrala prije 19 godina

Ušao u igru bez zagrijavanja i oduševio svijet: Na današnji dan Recoba je postigao magičan gol

Endin Čaušević

Nešto stariji ljubitelji fudbala se sigurno nasmiju svaki put kada neko pomene Alvara Recobu fudbalera koji je imao magiju u svojoj lijevoj nozi, te je bio omiljeni igrač generacijama bh. djece nakon rata.

Recoba je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu Intera po čemu ga sigurno svi pamtimo. Ovaj Urugvajac je stigao u Inter 1997. godine iz Nacionala i za mnoge je bio samo anonimus koji se tek trebao dokazati, a on je to itekako uradio i to već na svojoj prvoj utakmici u dresu kluba s Meazze.

Ovaj danas 42-godišnjak za Inter je debitovao 1997. godine i već tada je bilo jasno da se radi o nevjerovatno talentovanom igraču. Recoba je u dresu Intera igrao čak 11 godina, te je upisao 175 nastupa i postigao je 53 gola od kojih je većina za TV špice.

Ipak, jedan gol se posebno izdvaja od svih, a on se desio na današnji dan prije 19 godina na meču Intera i Leccea. Ova utakmica se igrala na Meazzi, a Inter je pobijedio sa 6:0. Recoba je bio na klupi i šansu je dobio u drugom dijelu umjesto legendarnog Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što ovaj gol čini još legendarnijim pored cijele magije jeste činjenica da se Recoba uopšte nije zagrijavao, te da je pravo s klupe ušao u igru. Već u prvom dodiru s loptom je napravio potez kojem se i danas dive mnogi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Allen ali nije Iverson
Nista on bez Venezie nebih postigao u svojoj karijeri. Prvobitno igrac Intera na posudbi u Veneziji s kojom je igrao tada najjacu ligu svijeta Seriu A.
7 0
Bulle
Stariji ljubitelji ko da je igro 80- tih godina covjek iza 2000 bio aktivan
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi