Uščuplić: Željezničar je igrao bolje, ali ne pobjeđuje uvijek bolji

Trener juniora Sarajeva za SportSport.ba

Uščuplić: Željezničar je igrao bolje, ali ne pobjeđuje uvijek bolji

E. Čaušević

Juniori Sarajeva danas su u gostima savladali gradskog rivala Željezničar sa 2:1 u meču 10. kola Premijer omladinske lige.

Bordo tim poveo je već u desetoj minuti golom Ermina Kadrića, ali se Željo vratio u finišu prvog dijela sjajnim golom Edina Mujića. Ipak, Sarajevo u finišu meča dolazi do pobjede kada je s bijele tačke za 1:2 pogodio Amar Sabljica.

Željo je i dalje prvi na tabeli sa 24 boda, dok je Sarajevo sada četvrto sa pet bodova manje u odnosu na gradskog rivala. Nakon utakmice trener Sarajeva, Dženan Uščuplić, izjavio je

"Sigurno jedna teška utakmica, čestitao bih momcima na odličnoj boribi. Mislim da je ekipa Željezničara igrala bolje, ali eto ne pobijedi uvijek bolje. Istrošili smo se u Kupu i za ovaj meč nismo imali snage da odigramo još kvalitetnije", rekao je Uščuplić i osvrnuo se na očekivanja iz ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Očekivanja su velika jer je cilj akademije da pravimo igrače za prvi tim i sigurno da tu ima nekakvog materijala".

Top Komentari

pipun
Dzeni viri piva iz oka :))))
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi