Uskoro se očekuje najvažniji potpis u Romi

Di Francesco produžuje ugovor

Uskoro se očekuje najvažniji potpis u Romi

Čelnici Rome naporno rade kako bi imali što bolju ekipu u narednoj i narednim sezonama, a jedan od glavnih ciljeva je produžetak saradnje sa trenerom Eusebiom Di Francescom. 

Di Francesco je prošlog ljeta stigao iz Sassuoloa u Romu i sredinom sezone nije djelovalo da će biti tako uspješan. Ekipa je ušla u seriju slabih rezultata i nizali su se porazi i remiji. Ipak, krajem januara i početkom februara Vučica je uhvatila zalet koji joj je mogao na kraju donijeti i veliko finale Lige prvaka.

Ipak, Liverpool je za jedan gol u polufinalu bio bolji, ali bez obzira na to opšti je dojam je Vučica imala možda i najbolju sezonu u proteklih deset godina.

Upravo zbog toga, cilj kluba je da se produži ugovor sa sjajnim trenerom Di Francescom i to do ljeta 2021. godine. Predsjednik James Pallotta je oduševljen trenerom svog tima i spreman mu je ponuditi znatno bolji ugovor u odnosu na dosadašnji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno bi novi ugovor trebao biti potpisan naredne sedmice, a Di Farncesco bi trebao zarađivati oko dva miliona eura po sezoni.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi