Uskoro turnir "Plan B", Bosnu i Hercegovinu predstavlja Amer Gojak

Virtuelni Euro

Uskoro turnir "Plan B", Bosnu i Hercegovinu predstavlja Amer Gojak

Zaustavljena su gotovo sva evropska fudbalska takmičenja, prava je suša što se sporta tiče, a UEFA je zbog koronavirusa bili prisiljena i odgoditi Evropskog prvenstvo za sljedeću godinu.

Kako bi se vrijeme barem malo popunilo, dok se fudbal ne vrati na travnate terene, već se počelo sa organizacijom brojnih "online" turnira - u video igrama FIFA i PES u kojima učestvuju i profesionalni fudbaleri.

Sada je jedna od najvećih agencija za komunikacije, ditigtalne medije i društvene mreže, holandski "433" odlučila organizovati zanimljiv turnir.

433 je na svom instagramu najavio turnir u FIFA 20 na kojem će učestvovati 32 fudbalska reprezentativca i tako predstavljati svoje države.

Riječ je samo o evropskim reprezentacijama, a na virutalnoj "zamjeni" za Euro će učestvovati i BiH. Našu zemlju će predstavljati reprezentativac i prvotimac Dinama Amer Gojak koji je prihvatio poziv iz 433.

433 ovim turnirom želi "reklamirati" boravak u kućama tokom opasnosti od širenja koronavirusa i dati ljudima ideje za zabavu tokom samoizolacije. Samo ime turnira je Plan B.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada su zemlje našeg regiona u pitanju, Lovren će predstavljati Hrvatsku, Milenković Srbiju, Bardhi Sj. Makedoniju, Rashica Kosovo...

Traže se još igrači iz Rusije, Švedske, Norveške, Holandije, Danske, Finske i Austrije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi