Nove nemile scene sa bh. stadiona: Napad na sudiju, prekid utakmice, delegat imao pune ruke posla

Sve se dogodilo u finišu meča

Nove nemile scene sa bh. stadiona: Napad na sudiju, prekid utakmice, delegat imao pune ruke posla

H. Zilić

Novi haos smo vidjeli na fudbalskim terenima u Bosni i Hercegovini.

Duel 17. kola Druge lige FBiH između Usore i Bosne Visoko prekinut je u finišu meča pri vodstvu gustujuće ekipe od 0:1.

Naime, domaćini su napali glavnog sudiju meča Senada Heljića iz Sarajeva, a ranije su imali sukob i sa komesarom za bezbjednost, što je sve u završni zapisnik evidentirao delegat susreta Nermin Smailović iz Zenice.

"Isključenja: NK USORA: 7 Skopljak Hasan (25 - Ozbiljan prekršaj; Grub start s leđa na zglob protivnika bez mogućnosti igranja loptom.); 19 Vardo Evhad (56 - Nedozvoljeno oštar start i 78 - Nedozvoljeno oštar start); 18 Jahić Eldar (90 - Nasilništvo; U prekidu igre nakon postignutog pogotka gostiju igrač je s obje ruke sa leđa gurnuo sudiju da je sudija poteturao naprijed.); NK BOSNA: 1 Sirćo Amar (78 - Nasilništvo; Sukob sa Komesarom za bezbjednost, psovanje i fizički kontakt glavama.)", stoji u izvještaju delegata susreta.

U domaćem timu su očigledno bili nezadovoljni sudijskim odlukama, a po završetku drame u ovom meču oglasili su se i saopštenjem na zvaničnoj FB stranici kluba.

"Čestitamo našoj ekipi na ovoj utakmici, nažalost protiv ovoga svega i ovako ne ide. Svatko tko je danas bio na stadionu mogao je vidjeti o čemu se priča. Izgubili smo, no za nas su ovi momci pobjednici, izdržali su 90 minuta sa dva igrača manje, i na kraju po scenariju glavnih glumaca danas gosti pobjeđuju. Dokle će ovo ići ovako ne znamo, ali nije na nama očito i da znamo, ima tko "brine' o ovome svemu. Hvala svima", stoji u saopštenju NK Usora.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

[facebook]https://www.facebook.com/photo?fbid=371050728357272&set=a.128524652609882[/facebook]

Ovome dodajmo da je Bosna do gola došla u 89. minuti, a strijelac je bio Gačan.

Top Komentari

pikaboo
Javna tajna, Bosna ide u veći rang, ali pomrsit ce im racune Stupcanica
2 0
Catanzaro
Bosna ulazi iduće sezone u federalnu
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi