Ustanite i naklonite se golmanu Brightona!

Humani gest kojim je pobrao simpatije mnogih

Ustanite i naklonite se golmanu Brightona!

S. Grebović

Ovih dana nam iz Australije dolaze apokaliptične fotografije i snimci požara, koji haraju širom te ostrvske zemlje.

Posljedice požara koji još uvijek nije stavljen pod kontrolu su već sada ogromne, a procjenjuje se da je vatrena stihija progutala oko 40% kompletne flore i faune u toj zemlji.

Pomoć pristiže sa svih strana, kako fizička, tako i materijalna, a skrštenih ruku nije ostao da sjedi ni čuvar mreže engleskog Brightona Mathew Ryan. 

Golman reprezentacije Australije je odlučio donirati po 500 dolara za svaku odbranu golmana u Premier ligi u kolu za vikend, čime je oduševio kako australsku, tako i svjetsku javnost.

Inače i druge poznate ličnosti uključile su se u pomoć, a Lewis Hamilton je već uplatio pola miliona dolara za sanaciju štete nastale nakon požara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svaka čast, majstore!

Top Komentari

Derdiyok
Svaka ti čast ljudino.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi