Zezancija ili ludost: Uplatili su nerealan tiket, a onda se desilo čudo
FOTO: Twitter

Vjerovatno su u početku bili u šoku

Zezancija ili ludost: Uplatili su nerealan tiket, a onda se desilo čudo

Haris Zilić

Sredinom ove sedmice amaterski nizozemski četvrtoligaš USV Hercules šokirao je fudbalski svijet i u šesnaestini finala Kupa Nizozemske savladali su velikana iz Amsterdama ekipu Ajaxa rezultatom 3:2.

Jedan od junaka amaterskog kluba iz Nizozemske bio je Tim Peters koji je postigao dva gola koja će vjerovatno pamtiti do kraja karijere.

Na društvenim mrežama pojavila se i zanimljiva fotografija, a vezana je za Petersovu porodicu.

Naime, ako je vjerovati društvenim mrežama, ukućani su uplatili tiket da će Pieters zabiti pogodak Ajaxu i dobili su 10.000 funti.

Mnogi su pomislili da je to samo jedna dezinformacija, ali i listić je brzo osvanuo na društvenim mrežama.

Oglasi

Navijačka strast, ali i vjera u člana porodice bila je dobra kombinacija.

Neki će reći da je ovo bila zezancija, ludosti ili nešto treće, ali svi su dobili svoje minute slave, USV Hercuels, Pieters, porodica napadača ovog amaterskog kluba.

USV Hercules nikad u historiji nije stigao do šesnaestine finala Kupa Nizozemske, a sad ne da su stigli, nego su izbacili i slavni Ajax.

Interesantno da je USV Hercules igrao domaći meč na stadionu u Utrechtu jer njihov mali lokalni stadion ne ispunjava ni minimalne uslove za odigravanje profesionalnog fudbala.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Da jedan igrac da gol 751 koeficijent? Uzmite np francusku kada igra andorom, san marionom i pogledajte koeficijente da ce napadac san marina dati gol. 751 nije moguce, jedino mozda da je golman a ni tad bgt.. kako ste samo glupi i neotesani
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi