Amsterdamske tribine počele su da slave, ali ovo nije završilo u golu. Kazna je bila najgora moguća

Ajaxu samo bod

Amsterdamske tribine počele su da slave, ali ovo nije završilo u golu. Kazna je bila najgora moguća

Edmir Škorić

Fudbaleri Ajaxa su bili veliki favoriti u 16. kolu Eredivizije kada su ugostili Zwolle, ali iako su vodili 2:0, na kraju su osvojili samo jedan bod (2:2).

Ajax bio u opasnoj zoni do prije nekoliko sedmica, a nizozemski velikan sada se nalazi na petom mjestu jer je imao sjajan niz pobjeda. Činilo s da će biti nastavljen i večeras, ali je domaćin propustio osvojiti tri boda iako je vodio 2:0.

Brobbey je u 35. minuti postigao vodeći gol, a u 48. minuti isti je igrač povisio na 2:0 uz sjajnu asistenciju Benjamina Tahirovića.

Thy je u 60. minuti smanjio na 2:1, a u 89. minuti isti fudbaler donosi veliko slavlje i bod Zwolleu pogodivši za 2:2.

Bila je to svojevrsna kazna za prethodni nestvaran promašaj Berghuisa. Napadač Ajaxa je u 78. minuti bio potpuno sam u petercu, dobio je nesebično loptu od jednog saigrača, ali ju je užasno prihvatio i propala je šansa da Ajax vjerovatno riješi pitanje pobjednika.

Oglasi

Na njihovu žalost, a ponajviše samog Berghuisa, Ajax je primio još jedan gol i ostao bez očekivane pobjede, pa se morao zadovoljiti samo jednim bodom.

Ajax je imao seriju od četiri pobjede, tri u prvenstvu i jednu u Evropskoj ligi protiv AEK-a (3:1), s kojom su izborili nokaut fazu ovog takmičenja.

Za četiri dana tim iz Amsterdama gostuje USV Herculesu u utakmici Kupa, a onda slijedi pauza, sve do polovine januara, kada će Ajax gostovati G.A. Eaglesu u novom prvenstvenom kolu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Imat će nekoliko uslovno rečeno lakših utakmica, a onda derbi s PSV-om na samom početku mjeseca februara.

Za kraj moramo da istaknemo sjajnu igru bh. reprezentativca Benjamina Tahirovića koji sada redovno starta u timu Ajaxa. Danas je odradio dobar posao jednim pasom kod prvog gola, dok je asistirao ko drugog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi