Majstorija Benjamina Tahirovića, protivnički igrači se "pogubili"

Krunisano je golom

Majstorija Benjamina Tahirovića, protivnički igrači se "pogubili"

Haris Zilić

U toku je duel  16. kola nizozemske redivise između Ajaxa i Zwollea, a domaći nakon sat vremena igre vode rezultatom 2:1 u vrlo efikasnoj utakmici.

Oba gola za Kopljanike postigao je Brobbey u 37. i 48. minuti meča, dok je za goste strijelac bio Thy u 60. minuti.

Kod drugog gola Ajaxa ogromne zasluge pripadaju bh. reprezentativcu Benjaminu Tahiroviću koji u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi.

Tahirović je primio jednu loptu na sredini terena, majstorski prošao tri igrača Zwollea, a onda samo dotakao loptu koja je došla do Brobbeya koji rutinski pogađa za mrežu gostiju.

Pomenutu akciju pogledajte OVDJE.

Naš fudbaler igra sve zapaženiju ulogu u dresu Ajaxa, a i tim iz Amsterdama je u dobroj formi u odnosu na užasan start sezone.

Oglasi

Nedavno su izborili evropsko proljeće, gledat ćemo ih u šesnaestini finala Konferencijske lige.

Benjamin Tahirović je ove sezone na učinku od jednog gola i dvije asistencije i jedan je od igrača koji je najviše pretrčao ove sezone u timu Ajaxa.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kopljanici su trenutno petoplasirani u prvenstvu i lagano se približavaju pozicijama koje vode u Evropu naredne sezone.

Očigledno je da se klub stabilizova nakon horor starta sezone gdje su čak u jednom trenutku bili u opasnoj ozni.

Top Komentari

Chesa
3 crnca čekaju na kašiku - p im materina
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi