Utakmice Barcelona - Napoli, Sevilla - Roma i Getafe - Inter se neće igrati?

Španija zabranila letove iz Italije

Utakmice Barcelona - Napoli, Sevilla - Roma i Getafe - Inter se neće igrati?

Potpuni haos nastao je u Evropi zbog koronavirusa. 

Oni koji su zaraženi bore se za život, dok su drugi uskraćeni za brojna javna dešavanja koja su im do sada bila sastavni dio života.

Tu prije svega mislimo na sportske, odnosno nogometne događaje. Kompletna Seria A je odgođena, a broje utakmice u Ligi prvaka i Evropa ligi bit će igrane iza zatvorenih vrata.

Navijači su tužni i razočarani zbog toga, a klubovi će pretrpjeti velike finansijske gubitke. Ipak, zdravlje treba svima biti na prvom mjestu.

Činjenica da se utakmice igraju sve više iza zatvorenih vrata nekako će se i preboljeti, ali da se počnu odgađati, to bi onda bio veliki udarac za sve nogometne sladokusce.

Liga prvaka i Evropa liga su dva najjača klupska takmičenja u Evropi a neki mečevi istih bi mogli biti odgođeni.

Barcelona - Napoli (Liga prvaka), Getafe - Inter (Evropa liga) i Sevilla - Roma (Evropa liga) su pod velikim znakom pitanja jer je Španija zabranila direktne letove iz Italije u periodu od 11. do 25. marta.

Ova zabrana se ne odnosi samo na hitne, humanitarne i medicinske letove. Dakle, postavlja se pitanje kako će fudbaleri Napolija, Intera i Rome otići u Španiju, a tamo bi trebali gostovati upravo u periodu zabrane.

Prvi čovjek Barce Josep Maria Bartomeu ovim povodom kaže sljedeće:

"Nadam se da će Napoli doći odigrati utakmicu. Međutim, ostalo je još vremena za vidjeti što će se dogoditi".

Za sada je zvanična informacija da će meč Barcelona - Napoli biti igran iza zatvorenih vrata, baš kao i Valencia - Atalanta te PSG - Borussia Dortmund.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Barca i Napoli bi revanš osmine finala trebali igrati 18. marta, u prvom susretu bilo je 1:1 na San Paolo stadionu.

Ako pomenuti susreti budu odgođeni, veliko je ita nje kada će se i kako odigrrati pa bi onda to moglo imati velike posljedice i na sam raspored Lige prvaka i Evropa lige. ije isključeno da će i ova kompletna takmičenja bti otkazana do daljnjeg, kao između ostalog i Evropsko prvenstvo koje se polako bliži...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Nepošteno je ovo ko da su domaćini kažnjeni trebalo je odgoditi ovo jednostavno domaći teren je prednost zbog navijača a ovako tu prednost UEFA daje gostima koji su igrali svoje domaće utakmice pred punim stadionima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi