Prvaka Italije odlučuje play-off?!

Ima li drugih rješenja?

Prvaka Italije odlučuje play-off?!

Edmir Škorić

Sva sportska takmičenja u Italiji, uključujući i Seriju A prekinuta su do trećeg aprila nakon što je odluku sa sastanka koji su održali sportski savezi i Olimpijski komitet Italije potpisao premijer ove države Giuseppe Conte.

Ova odluka odnosi se isključivo na takmičenja koja organiziraju sportski savezi u Italiji, a donesena je nakon što je u samo jednom danu smrtno od koronavirusa stradalo 97 osoba, dok je broj zaraženih iz sata u sat sve veći.

S ciljem spriječavanja daljnih zaraza, odlučeno je da se sport obustavi do 3. aprila, a do tada će i Serija A, Serija B i Serija C imati priliku da iznađu rješenje i da prvenstva privedu kraju.

Tako bi prvaka Italije mogao odlučiti play-off, a nije isključeno da se Scudetto dodijeli koristeći trenutnu tabelu, što bi u tom slučaju bio Juventus, ali to naravno dovodi regularnost prvenstva pod znak pitanja i izazvalo bi ogromne reakcije.

„Ocjenjujemo ideju da će svaka liga samostalno odlučivati šta dalje. Ideja je sezonu završiti igranjem svih utakmica, ali moramo razmotriti i alternativne mogućnosti “, rekao je predsjednik Lega Pro Francesco Ghirelli novinarima, dodavši:

"Među tim opcijama je i proglašenje prvaka na osnovu trenutnih pozicija ili play-off koji bi odlučio prvaka".

Potražite više informacija na temu Serie A:

„Nogomet se mora prilagoditi potrebama i poteškoćama zemlje. Moramo to prihvatiti", zaključio je.

Naravno postavlja se pitanje šta će biti s klubovima koji su u opasnoj zoni, sigurno da ne žele daleko prije kraja sezone ispasti samo na osnovu trenutnog položaja, tako da sigurno to nisu najbolja rješenja, ali pred čelnicima Serije A i ostalih liga veliki je zadatak i pune ruke posla.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kukuruz
stravicno da atalanta sa 15 bodova zaostatka moze oteti titulu juventusu mada su borbom mozda i zasluzili ali niposto inter
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi