Utakmica kvalifikacija za EP bi mogla prekinuta i to zbog odluke igrača

Kapiten odlučio podržati saigrače

Utakmica kvalifikacija za EP bi mogla prekinuta i to zbog odluke igrača

A. Čaušević

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavljaju se ove sedmice kada bi mogli dobiti i prve učesnike završnog turnira najboljih evropskih selekcija. 

U posljednje vrijeme rasističke uvrede tamnoputih fudbalera su sve izraženije na Starom kontinentu zbog čega su reprezentativci Engleske postigli pakt o prekidu utakmice u jednom slučaju.

Dres Gordi Albiona nosi nekoliko igrača koji bi mogli biti žrtve rasističkih ispada zbog čega je kapiten Harry Kane odlučio da podrži svoje kolege.

Napadač Chelseaja Tammy Abraham je kazao da kako je Kane svojim saigračima poručio da će svi izaći sa terena u slučaju uvreda s tribina.

"Harry Kane je rekao ako dođe do toga i mi ne budemo sretni da popričamo s igračem i ako on bude nezadovoljan svi ćemo zajedno izaći s terena", rekao je Abraham.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Engleska u petak gostuje Češkoj, a Englezi se već pribojavaju rasističkih uvreda sa tribina praškog Sinobo stadiona.

Izabranici Garetha Southgatea su maksimalni u grupi A i eventulnom pobjedom bi napravili veliki korak ka plasmanu na EURO.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi