"Utakmica na San Siru je bila okidač za ovaj užas koji se dešava u Bergamu"

Tada je počelo širenje koronavirusa

"Utakmica na San Siru je bila okidač za ovaj užas koji se dešava u Bergamu"

Endin Čaušević

Pandemija koronavirusa stvorila je veliki haos u Italiji, a najteža situacija i dalje je na sjeveru ove zemlje.

U Bergamu već danima vlada totalni haos, te je ovo jedan od gradova koji je najteže pogođen ovim virusom. Mnogi smatraju da je okidač bila utakmica osmine finala Lige prvaka koja se na San Siru igrala između Atalante i Valencije.

Veliki broj navijača Atalante bio je na stadionu, a kada su se vratili kući u Bergamo već je bilo kasno. Italija je totalno blokirana već neko vrijeme, te se mnogi nadaju da će se situacija ubrzo početi popravljati.

Nakon svega oglasio se i kapiten Atalante, Papu Gomez, koji je govorio za Sky Sports, te je poručio da je greška bila što su svi tako olako shvatili koronavirus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U početku nije bilo dovoljno opreza i svi smo tako olako shvatili sve to. Mislili smo da je to neka obična gripa i vodili smo normalan život, ali kada su ljudi počeli umirati onda je zavladala panika i strah. Neko na San Siru je bio te noći zaražen i svi smo čekali da počnemo pokazivati simptome. Ta utakmica je počela ovaj užas", rekao je Gomez i dodao.

"Igrati te utakmice bilo je užasno. Nije bilo nikakvih provjera u Valenciji i svi su bili opušteni. Mislim da situacija danas u Bergamu ima dosta veze s utakmicom na San Siru. Bio je veliki broj navijača iz Bergama na stadionu te noći".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi