Utakmica trajala cijelu vječnost: Svi bh. fudbaleri zaigrali za Konyaspor, jedan zabio

Savladan Kayserispor

Utakmica trajala cijelu vječnost: Svi bh. fudbaleri zaigrali za Konyaspor, jedan zabio

A. Čaušević

U susretu 6. kola turske Superlige Konaysport je na svom stadionu pobijedio Kayserispor sa 2:1.

Za domaće su nastupe upisali svi bh. fudbaleri: Marin Aničić, Deni Milošević, Riad Bajić te Amir Hadžiahmetović.

Prva dva gola su viđena prvom poluvremenu. Shengelia je u 9. minuti na nesretan način zatresao vlastitu mrežu, da bi u prvoj minuti sudijske nadoknade Milošević zabio za 1:1.

Domaći su bili puno konkretniji rival u ovom susretu. Upućena 24 šuta prema golu gostiju najbolje pokazuje koliko su bili dominantni, a pitanje pobjednika je riješeno duboko u sudijskoj nadoknadi. 

Dosuđen je penal za Konyspor koje je u 98. minuti u gol pretvorio Jevtović. Susret se igrao do 112. minute, a gosti su meč završili sa dva igrača manje nakon isključenja Menaha i Pedra Henriquea. 

Aničić i Milošević su bili starteri, Bajić je šansu dobio od prve minute nastavka, ok je Hadžiahmetović zaigrao u posljednjih 15-ak minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti