Utakmica Vels - Mađarska se večeras ne propušta

Direktan okršaj za Euro

Utakmica Vels - Mađarska se večeras ne propušta

Deset utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra se večeras širom Evrope, a dvije utakmice će biti u fokusu pažnje.

Radi se o susretima iz grupe E u kojoj je Hrvatska već osigurala prvu poziciju i nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, a tim koji će joj se pridružiti tražit će se između Mađarske, Velsa i Slovačke.

Vels i Mađarska će u direktnom duelu u Cardiffu imati priliku da pobjede i plasiraju se na Euro, a onom trećem ishodu, remiju, nada se Slovačka, koja bi tako pobjedom protiv Azerbejdžana bila drugoplasirana.

Mađarska trenutno drži drugo mjesto u ovoj grupi sa 12 bodova, a Vels i Slovačka imaju bod odnosno dva manje. Ipak, bez obzira na to što su Mađari drugi, to im neće ništa značiti ako večeras ne slave u Cardiffu jer i u slučaju remija Slovačka bi ih trebala stići na tabeli i preuzeti drugo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera.

U ostalim utakmicama nema apsolutno nikakve rezultatske neizvjesnosti, a ni nekih velikih derbija, tako da ćemo samo nabrojati koje se utakmice igraju po grupama.

Grupa I: Belgija - Cipar, Škotska - Kazahstan, San Marino - Rusija.

Grupa C: Holandija - Estonija, Njemačka - Sjeverna Irska.

Grupa G: Sjeverna Makedonija - Izrael, Latvija - Austrija, Poljska - Slovenija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sve utakmice večerašnjeg programa počinju od 20.45 sati, a MOZZART vam nudi izuzetno privlačne kvote.

U centru pažnje svakako je meč iz Cardiffa u kojem MOZZART nudi kvotu od 1,65 na pobjedu domaćina, a čak 6,00 na pobjedu gosta. Slovačka je veliki favorit protiv Azerbejdžana s kvotom 1,20.

Top Komentari

VelaHavle
Pa sta je za nas bolje ? Vels ili Slovacka ?
0 0
Chepich
Ja baš nešto kontam propustiti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti