Spremite se za završnu dramu: U centru pažnje Vels i Irska, Srbija se nada čudu
Dancima u Irskoj dovoljan i bod za odlazak na EP

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Spremite se za završnu dramu: U centru pažnje Vels i Irska, Srbija se nada čudu

E. Škorić

Do kraja kvalifikacija ostalo je još jedno kolo, a neke selekcije još uvijek imaju šansu da izbore Euro.

Naravno, ostaje i baraž kroz Ligu nacija za neke, ali svima je prvobitno cilj da se izbori Evropsko prvenstvo kroz grupnu fazu.

Stoga će biti posebno zanimljivo u grupi E gdje je Hrvatska sinoć pobjedom nad Slovačkom izborila EP, ali ostaje borba za drugo mjesto.

Mečevi posljednjeg kola igraju se u utorak, a čeka nas velika drama. Mađarska je s 12 bodova druga, Vels treći sa 11, a Slovačka četvrta sa 10 bodova.

S obzirom da igraju Vels i Mađarska, te Slovačka i Azerbejdžan, ovdje je sve još otvoreno. Mađarima pobjeda garantuje EP, dok bi Velsu pobjeda također donijela siguran plasman, dok Slovaci imaju jasnu računicu.

Moraju pobijediti Azerbejdžan kod kuće i onda vjerovati da će Velšani i Mađari podijeliti bodove. U takvom scenariju bi Slovačka otišla dalje zbog boljeg međusobnog skora sa Mađarima.

Drama se očekuje i u grupi D. Tamo je Danska prva sa 15, Švicarska druga sa 14, a Irska treća sa 12 bodova. Irska dočekuje Dansku i ako pobijedi ide dalje jer bi imala isti broj bodova, ali bolji međusobni omjer od Danske. Sve osim pobjede Irske, dalje vodi Dance i Švicarce. S obzirom da Švicarska gostuje Gibraltaru, ona se nada da Danska neće pobijediti, kako bi s prvog mjesta otišla na Euro.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U grupi B postoji još malo nade za Srbiju, koja ima 13 bodova, bod manje od Portugala. Srbija mora da pobijedi Ukrajinu u Beogradu, ali i to će da bude uzaludno ako Portugal pobijedi u Luksemburgu, što je naravno i za očekivati.

U ostalim grupama su stvari riješene, a do sada se na EP plasiralo 16 selekcija.

Top Komentari

Arnel925
Srbija će igrati protiv Norveške i izgubi će 4-0 u barazu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi