Utorak važan dan za hrvatske klubove

Čeka se odluka

Utorak važan dan za hrvatske klubove

Samir Mlaćo

U Hrvatskoj sa nestrpljenjem očekuju sjednica IO HNS koja je zakazana za utorak.

Na istoj će se raspravljati o nastavku ili konačnom prekidu nogometnih takmičenja u Hrvatsko.

Hrvatski drugoligaši zatražili su da se prvenstvo prekine, a ukoliko se to desi, istim putem će otići i rangovi ispod.

U 1.HNL klubovi su počeli sa treninzima i prvenstvo će sigurno nastaviti.

"Iako su intencije da se Druga liga smatra profesionalnom ligom, nažalost u stvarnosti je slika drugačija.

Trenutna situacija je iznimno teška kad je u pitanju opstanak i stabilnost drugoligaških klubova.

Međutim, kao prvo i prije svega ostaloga naglašavamo zaštitu zdravlja igrača.

Kako zaštititi zdravlje igrača, a da pritom ne mislimo isključivo na mogućnost zaraze Corona virusom, uzevši u obzir da jednaku, ako ne i veću prijetnju zdravlju drugoligaških igrača predstavlja ritam utakmica kroz ljetne mjesece u kojima je potrebna maksimalna skrb koju, naravno, vodstvo klubova nije u sposobnosti financijski, a i zbog uvjeta na samim stadionima pružiti zbog novonastale situacije?

Naš generalni stav je da ponovno okupljanje i treniranje igrača nije moguće te da nije u skladu sa zaštitom njihovog fizičkog i psihičkog zdravlja koji im želimo pružiti, kako u regularnim uvjetima tako i u ovim izvanrednim.

Kao drugo, osvrnuli bismo se na veliki problem, a to je ekonomski aspekt za slučaj nastavka igranja prvenstvenih utakmica.

Sport kao takav osjeća velike posljedice već na samom početku gospodarskog urušavanja na razini RH, o čemu ne bismo trebali duljiti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dovoljno je istaknuti kako su klubovima, koji u najvećoj mjeri financijski ovise o proračunima lokalnih zajednica, uskraćene financijske potpore koje su nužne za samo poslovanje klubova.

Uzgred rečeno, sponzorstvo kao takvo već na samom početku krize i njene involviranosti u klubove više ne postoji te se samim time ne može računati niti na taj vid potpore koja je nekolicinu klubova ipak držala »na nogama", stajalo je nedavno u saopštenju drugoligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije