Utrecht podigao formu, Heracles u naletu
Foto:EPA

Eredivisie, peto kolo

Utrecht podigao formu, Heracles u naletu

S. Bošković

Utrecht je nakon očajnog starta podigao formu, te je upisao drugu pobjedu u nizu. Sa sjajnim partijama nastavili su i igrači Twentea.

Groningen je sa 3:1 bio bolji od ekipe Heerenveena. Poveo je domaći tim nakon samo jedne minute preko Hoesena, a vodstvo je 15 minuta kasnije poduplao Linssen. Nadu gostima vratio je Thern u 69. minuti igre, no sve je bilo riješeno nakon gola Mahija desetak minuta prije kraja.

Minimalne pobjede upisali su igrači Heracles i Feyenoorda protiv Den Haaga, odnosno Willem II. Heraclesu, koji igra sjajno, tri boda je donio Weghorst, dok je junak Feyenoorda bio Elia koji jde zabio pogodak  20 minuta prije kraja meča.

Utrecht je upisao novu pobjedu protiv Vitessea. Slavili su na domaćem terenu sa 2:1. Jensen je razveselio navijače na stadionu Galgenwaard u 15. minuti, a samo četiri minute kasnije gosti su poravnali preko Kashia. Ipak, velika tri boda Utrechtu je tri velika boda donio Ramselaar u 51. minuti. 

Nakon kompletiranog petog kola šest ekipa su u tri boda razlike. Ajax ima 13 bodova i prvi su, dok je šesta Roda sa 10 osvojenih bodova.

Eredivisie, peto kolo:

Groningen - Heerenveen 3:1 (Hoesen 1', Linssen 16', Mahi 82', / Thern 69')
Den Haag - Herecles 0:1 (Weghorst 38')
Feyenoord - Willem II 1:0 (Elia 68')
Utrecht - Vitesse 2:1 (Jensen 15', Ramselaar 51' / Kashia 19')

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 


Groningen 3-1 Heerenven All Goals and Full... by sporttvks

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.