Uzalud su se rezultati poklopili: Robert Prosinečki nije uspio da se spasi

Kayserispor ispao

Uzalud su se rezultati poklopili: Robert Prosinečki nije uspio da se spasi

E. Škorić

Sve dileme u prvenstvu Turske okončane su večerašnjim mečevima 34. kola Super lige.

Basakšehir je još ranije osigurao titulu, a sada je poznato i ko će napustiti društvo najboljih klubova.

Kayserispor kojeg trenira bivši bh. selektor Robert Prosinečki nije uspio da pobijedi kod kuće Trabzonspor. Iako su mu ostali rezultati išli u prilog, Kayserispor je pri rezultatu 1:1 pokušavao doći do pobjede, a onda duboko u nadoknadi primio još jedan gol za kraj svih nada.

Kayserispor će tako igrati u 2. ligi od naredne sezone zajedno s Ankaragucuom i Malatyasporom.

Što se tiče gornjeg dijela tabele, Trabzonspor će igrati pretkola Lige prvaka, Sivasspor i Bešiktaš idu u Evropsku ligu, a najveća razočarenja su Galatasaray i Fenerbahče koji su sezonu završili na šestom i sedmom mjestu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Što se tiče bh. nogometaša, Marin Aničić je bio strijelac u porazu Konyaspora od Alanyaspora (2:3), a pored njega igrao je i Amir Hadžiahmetović. U timu nije bilo Rijada Baljića i Denija Miloševića.

U Kayseriju je do 82. minute igrao bh. reprezentativac Zoran Kvržić.

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Taraba od trenera, sreca da smo ga se rjesili bar imamo koliko toliko sansi da se plasiramo , a sa njim bi nam sanse bile 0% / kao igrac jedan od najboljih na svojoj poziciji- kao trener 0
3 1
Benjamingst
On ako prezume Dinamo ZG, ima da upropasti klub.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi