Uzbudljiv dan u Cvajti: Prokletstvo nadoknade stiglo čak tri tima

2. Bundesliga

Uzbudljiv dan u Cvajti: Prokletstvo nadoknade stiglo čak tri tima

M. Šljivak

Uzbudljiv fudbal igrao se danas u Drugoj Bundesligi.


Četiri meča odigrana su danas, a čak su tri susreta donijela golove u sudijskoj nadoknadi i tri tima su osjetili prokletstvo dodatnog vremena.

Stuttgart koji se bori za ulazak u Bundesligu poražen je kao gost od davljenika Wehena s 2:1.

Svi golovi u ovom meču postignuti su u drugom poluvremenu. Schaffler je u 50. minuti zabio za vodstvo domaćeg tima od 1:0, da bi se Stuttgart vratio u igru golom Gonzaleza za 1:1 u 83. minuti meča.

Ipak, bez boda Švabe ostaju u sedmoj minuti nadoknade. Dosuđen je penal za domaće, a Tietz pogađa za pobjedu Wehena od 2:1.

Vodeća Arminia Bielefeld ostala je bez velika tri boda u četvrtoj minuti nadoknade meča protiv Osnabrucka (1:1).

Klos je s penala donio prednost lideru u 17. minuti, a hladan tuš desio se u 94. minuti kada je Alvarez pogodio za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Bez pobjede na gostovanju kod Greuther Furtha ostao je HSV. Meč je završen 2:2, a domaćima je bod u 94. minuti donio Nielsen.

St. Pauli je golom iz 84. minute pobijedio Nurnberg s 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi